☕ Sohbet, paylaşım ve samimiyet burada.☕

Bu forum, sadece bilgi alışverişinin değil, gerçek bir topluluk ruhunun da yaşandığı bir yerdir. Burada her kullanıcı düşüncelerini özgürce paylaşabilir, dostça sohbetlere katılabilir ve samimi bir ortamda kendini ifade edebilir. Anonimlik değil, içtenlik ön plandadır. Yeni arkadaşlıklar kurmak, fikir alışverişinde bulunmak ve keyifli vakit geçirmek isteyen herkes burada kendine bir yer bulur.

Kayıt OL

Antep Fıstıklı Şam Tatlı

S

SoruCevap

Guest
Antep Fıstıklı Şam Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

900 gr tepsi için
7-5 su bardağı irmik
1-5 tatlı kaşığı karbonat
1 su bardağı şeker
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
1 su bardağı toz fıstık
3 su bardağı su
Şerbet için
6 su bardağı şeker
7 su bardağı su
3 damla limon

Antep Fıstıklı Şam Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su hariç tüm materyalleri karıştırma kabına alalım kuru halde hepsini karıştıralım.
Daha sora üzerine su koyarak uygunca harmanlıyoruz.
Dibi yağlanmış dikdörtgen tepsiye harcımızı döküyoruz.
Elimizle düzgünce yayarak eşit bir biçimde dümdüz olmasını sağlıyoruz.
2 saat dinlendirip 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Daha sora birinci sıcaklığını bırakmış şerbeti her yerine gelecek formda döküyoruz.
Şerbetini tamamını birinci seferde çekmeye bilir kalan kısmı daha sora da dökebiliriz.
Tatlımız biraz yumuşadıktan sora görseldeki üzere dilimleyerek üzerine toz fıstık serptikten sora yarım saat dinlendirip servis edebiliriz deneyenlere. Afiyetolsun
Antep Fıstıklı Şam Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Benzer konular

T
  • Soru
Antep Fıstıklı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler 125 gram tereyağ (yumuşamış) 1 adet yumurta 1 çay bardağı irmik 2 dolu yemek kaşığı pudra şekeri 1,5 çay bardağı çekilmiş antep fıstığı 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1,5 su bardağı un(kontrollü ekleyin) Şerbeti için; 2,5 su bardağı şeker...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
theking
T
T
  • Soru
Antep Yöntemi Alinazik Tanımı İçin Gereçler 3 adet kebaplık patlıcan 2-5 su bardağı yoğurt 2 diş sarımsak Yarım çay kaşığı tuz Üzerine; 500 gr az yağlı kıyma yahut kuşbaşı 1 çay bardağın dan 1 parmak eksik sıvı yağ 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı bul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
theking
T
S
  • Soru
Antep Yolu Söğürme Tanımı İçin Materyaller 2 adet uzun patlıcan 2 adet domates 2 adet yeşil biber 2 adet soğan 2 diş sarımsak 1-5 tatlı kaşığı salça 1 çay kaşığı tuz silme 1 çay kaşığı karabiber Yarım su bardağı sıvı yağ Antep Yordamı Söğürme Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Kısık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
SoruCevap
S
T
  • Soru
Cennet Çamuru - Antep Fıstıklı İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller Şerbeti için; 1 su bardağı süt 1 su bardağı su 1 su bardağı şeker 1 adet vanilya Helva için; 2 yemek kaşığı tereyağı Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 su bardağı irmik Yarım su bardağı un 3 tatlı kaşığı fistella Üzeri için; Kırık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
theking
T
T
  • Soru
Fıstıklı Tatlı (Fıstıkpare) Tanımı İçin Materyaller 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı yoğurt 3 yemek kaşığı pudra şekeri 2 yemek kaşığı tereyağı (Oda sıcaklığında) 3 yemek kaşığı irmik 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 1 çay bardağı antep fıstığı tozu 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ 3 su bardağı un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
theking
T
Anasayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Tips
Tips