Welcome to Master Theme!

Hi, join best forum. Feel the fun!

Kayıt OL

Antep Fıstıklı Şekerpare

T

theking

Guest
Antep Fıstıklı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağ (yumuşamış)
1 adet yumurta
1 çay bardağı irmik
2 dolu yemek kaşığı pudra şekeri
1,5 çay bardağı çekilmiş antep fıstığı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un(kontrollü ekleyin)
Şerbeti için;
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 dilim limon

Antep Fıstıklı Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbetinin hazırlanışı:bir tencereye şeker ve su koyulur eriyene kadar karıştırılır.
İçine bir dilim limon atılır ve orta ateşte kaynamaya bırakılır.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakılır.
Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.
Hamuru için tereyağ,yumurta,pudra şekeri ve irmik bir yoğurma kabına koyulur şeker eriyene kadar karıştırılır.
Başka bir kapta kabartma tozu, vanilya ve un karıştırılır ve çekilmiş fıstıkla birlikte karışıma eklenir.
Ele yapışmayan kurabiye kıvamında bir hamur yoğurulur ve ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yağlanmış tepsiye dizilir.
Yuvarlak uçlu bir aletle tatlının ortasına çukurlar açılır.
180 derece ısınmış fırında 20 dakika pişirilir.
Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbet dökülür ve şerbetini çekene kadar üzeri kapatılır.
Şerbetini çeken tatlının ortasını fıstık ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Antep Fıstıklı Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Benzer konular

T
  • Soru
Fıstıklı Tatlı (Fıstıkpare) Tanımı İçin Materyaller 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı yoğurt 3 yemek kaşığı pudra şekeri 2 yemek kaşığı tereyağı (Oda sıcaklığında) 3 yemek kaşığı irmik 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 1 çay bardağı antep fıstığı tozu 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ 3 su bardağı un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
theking
T
T
  • Soru
Şekerpare Tanımı İçin Materyaller 3 adet yumurta (Sarının biri üzeri için) Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı irmik 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Portakal rendesi 1 tatlı kaşığı Aldığı kadar un (Ben 3 bardak kulandım) Şerbeti için; 2.5 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
theking
T
S
  • Soru
Sıvıyağlı Süper Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler Şerbeti için: 2.5 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su Hamuru için: 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı irmik 4 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri 2 adet yumurta ( bir adedinin sarısı üzeri için ) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Yaklaşık 3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
SoruCevap
S
T
  • Soru
İçi Cevizli Şekerpare Tanımı İçin Gereçler Şerbeti: 5 çay bardağı şeker 6 çay bardağı su Yarım limon suyu Hamuru: 125 gram margarin 1 adet tüm yumurta 1 adet yumurta beyazı 1 çay bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı sıvı yağ 6-6, 5 çay bardağı un 2 tatlı kaşığı kabartma tozu 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
theking
T
S
  • Soru
Antep Fıstıklı Şam Tatlı Tanımı İçin Malzemeler 900 gr tepsi için 7-5 su bardağı irmik 1-5 tatlı kaşığı karbonat 1 su bardağı şeker 1 adet kabartma tozu 1 adet vanilya 1 su bardağı toz fıstık 3 su bardağı su Şerbet için 6 su bardağı şeker 7 su bardağı su 3 damla limon Antep Fıstıklı Şam Tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
SoruCevap
S
Anasayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Tips
Tips