Son Konular

Antep Üniversitesinde Hangi Bölümler Var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Guest
Antep Üniversitesinde hangi bölümler var? Antep Üniversitesi, geniş bir eğitim yelpazesi sunmaktadır. Bu üniversitede mühendislik, hukuk, ekonomi, tıp gibi birçok farklı alanda eğitim imkanı bulunmaktadır. Ayrıca, Antep Üniversitesi bünyesinde fen edebiyat, tarım, iletisim, sağlık bilimleri gibi bölümler de mevcuttur. Bu bölümler, öğrencilere kapsamlı bir eğitim sunmayı hedeflemektedir. Antep Üniversitesi, kaliteli öğretim kadrosu ve modern olanaklarıyla öğrencilere nitelikli bir eğitim sağlamaktadır. Üniversitenin bölümleri, öğrencilere kariyerlerinde başarılı olmaları için gerekli bilgi ve becerileri kazandırmayı amaçlamaktadır.
İçindekiler

Antep Üniversitesi, çeşitli fakültelerde ve yüksekokullarda birçok farklı bölüm ve program sunmaktadır. Üniversitede yer alan bölümler arasında aşağıdakiler bulunmaktadır:
1. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi: İşletme, İktisat, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler gibi bölümler yer alır.
2. Mühendislik Fakültesi: Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Kimya Mühendisliği gibi bölümler mevcuttur.
3. Fen Fakültesi: Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji gibi temel fen bilimleri bölümleri bulunur.
4. Edebiyat Fakültesi: Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Psikoloji, Sosyoloji, İngiliz Dili ve Edebiyatı gibi bölümler yer alır.
5. Güzel Sanatlar Fakültesi: Resim, Heykel, Grafik Tasarım gibi sanat alanında eğitim veren bölümler mevcuttur.
6. Sağlık Bilimleri Fakültesi: Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Beslenme ve Diyetetik gibi sağlıkla ilgili bölümler vardır.
7. Ziraat Fakültesi: Tarım Ekonomisi, Bitki Koruma, Bahçe Bitkileri, Tarla Bitkileri, Tarım Makinaları gibi tarım alanında eğitim veren bölümler bulunur.
8. İletişim Fakültesi: Gazetecilik, Radyo, Televizyon ve Sinema, Halkla İlişkiler ve Tanıtım gibi iletişim alanında bölümler yer alır.
9. Hukuk Fakültesi: Hukuk eğitimi veren bölüm bu fakültede yer alır.
10. Turizm Fakültesi: Turizm İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları gibi turizm sektörüne yönelik bölümler mevcuttur.
11. Spor Bilimleri Fakültesi: Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi gibi spor alanında eğitim veren bölümler bulunur.
12. Eczacılık Fakültesi: Eczacılık eğitimi veren bölüm bu fakültede yer alır.
13. Diş Hekimliği Fakültesi: Diş Hekimliği eğitimi veren bölüm bu fakültede yer alır.
14. Fen-Edebiyat Fakültesi: Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Psikoloji, Sosyoloji gibi bölümler yer alır.
15. İlahiyat Fakültesi: İlahiyat eğitimi veren bölüm bu fakültede yer alır.
16. Su Ürünleri Fakültesi: Su Ürünleri Mühendisliği eğitimi veren bölüm bu fakültede yer alır.
17. Sosyal Bilimler Enstitüsü: Farklı sosyal bilimler alanlarında yüksek lisans ve doktora programları bulunur.
18. Sağlık Bilimleri Enstitüsü: Sağlıkla ilgili farklı alanlarda yüksek lisans ve doktora programları mevcuttur.
19. Fen Bilimleri Enstitüsü: Temel fen bilimleri alanında yüksek lisans ve doktora programları bulunur.

Antep Üniversitesinde Mühendislik, İktisat ve Eğitim Fakülteleri bulunmaktadır.
Antep Üniversitesinde Fen Edebiyat, İletişim ve Güzel Sanatlar Fakülteleri mevcuttur.
Antep Üniversitesinde Tıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık Fakülteleri yer almaktadır.
Antep Üniversitesinde Ziraat, Veterinerlik ve Su Ürünleri Fakülteleri bulunmaktadır.
Antep Üniversitesinde Hukuk, İlahiyat ve Turizm Fakülteleri mevcuttur.

Antep Üniversitesinde İşletme, Mimarlık ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri yer almaktadır.
Antep Üniversitesinde Hemşirelik, Beden Eğitimi ve İç Mimarlık bölümleri mevcuttur.
Antep Üniversitesinde İnşaat Mühendisliği, Psikoloji ve İngilizce Öğretmenliği bölümleri bulunmaktadır.
Antep Üniversitesinde Biyoloji, Kimya ve Matematik bölümleri yer almaktadır.
Antep Üniversitesinde Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İş Sağlığı ve Güvenliği ve Eğitim Bilimleri bölümleri mevcuttur.

S

Bağırsak Evde Nasıl Temizlenir?

T

El Bileğinde Kaç Tane Karpal Kemik Vardır?

1. Konular

1. 1.281.141
  2. Mesajlar

1. 1.678.837
  3. Kullanıcılar

1. 31.783
  4. Son üye

Geri
Üst Alt