Son Konular

AOF mazeret sinavina nasil girilir?

Modoratör

Yeni Üye
Credits
0

AÖF mazeret sınavına nasıl girilir?

mazeretleri nedeniyle katılamayan öğrenciler için ilgili birim yönetim kurulu kararıyla mazeret sınavı yapılır. sınavların sona erdiği tarihi izleyen üç işgünü içinde mazeretini gösterir belgeyi bir dilekçeyle birlikte kayıtlı olduğu birime vermesi zorunludur.

AÖF mezun olmak için kaç dersim kaldı nasıl öğrenebilirim?

AÖF mezun olmak için kaç dersim kaldı nasıl öğrenebilirim?
Ders içeriklerine http://ekampus.anadolu.edu.tr adresinden Üniversite Kimliğiyle (T.C. kimlik numaraları ve şifre kullanarak) ya da e-Devlet Kapısı Kimlik Doğrulama Sistemiyle giriş yaparak Derslerim bölümünden erişilebilir.

AÖF sınav merkezi tercihi yapılmazsa ne olur?

Belirtilen sürede il tercihi yapmayan öğrencilerin sınav merkezi bir önceki sınavda tercih ettikleri sınav merkezi olarak belirlenir. Daha önce hiç il tercihi yapmayan öğrencilerin ise sınav merkezleri OBS de kayıtlı olan adres ili olarak belirlenir ve bir sonraki sınav merkezi tercihlerine kadar değişiklik yapamazlar.

AÖF sorumlu olduğum dersleri nasıl öğrenebilirim?

AÖF sorumlu olduğum dersleri nasıl öğrenebilirim?
Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerindeki önlisans ve lisans programlarında okutulacak dersler ve sınav sorumluluk ünitelerine www.anadolu.edu.tr/acikogretim/aof-kilavuzlar bağlantısına tıklamanız halinde erişebilirsiniz.

AÖF mazeret sınavı oluyor mu?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 12'nci maddesinin 4'üncü fıkrasında ise "Her ne sebeple olursa olsun, sınavlara katılmayan öğrenci için mazeret sınavı yapılmaz." denilmektedir.

AÖF Mazeretli kayıt nasıl yapılır?

AÖF Mazeretli kayıt nasıl yapılır?
Açıköğretim kayıt kılavuzuna göre normal kayıt süresinde kayıt yaptıramayanlar resmi bir mazeret belgesi göstererek kayıt yaptırabilirler. Ayrıca AÖF bürolarında bulunan dilekçe örneklerinden faydalanarak, bir mazeret dilekçesi oluşturulabilmektedir.

AÖF derslerden geçip geçmediğimi nasıl anlarım?

Açıköğretim Fakültesi'nde ders geçmek için o dersin puanının karşılığına denk gelen harf notuna bakmanız yeterli olacaktır. Eğer ders geçme notunun için CC ve üzeri harfler verilmiş ise o dersi geçtiniz sayılır.

AÖF sınav merkezi degisikligi ne zaman?

AÖF sınav merkezi degisikligi ne zaman?
2021-2022 Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavı Sınav Merkezi Değişikliğinizi 08.11.2021 Pazartesi saat 10.00′ a kadar aosogrenci.anadolu.edu.tr adresi bilgi güncelleme kısmından gerçekleştirebilirsiniz. Bu tarihten sonra yapacağınız işlemler 2021-2022 Öğretim Yılı Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı için geçerli olacaktır.

AÖF sınav yeri değişir mi?

Öğrenciler; adres, büro ve sınav merkezi değişiklik işlemlerini Öğrenci Girişi bölümüne T.C. kimlik numarası ve şifresiyle giriş yaparak, AÖF bürolarından veya Çağrı Merkezini (444 10 26) arayarak yaptırabilirler.

Hangi dersten sorumlu olduğumu nasıl öğrenebilirim?

Hangi dersten sorumlu olduğumu nasıl öğrenebilirim?
1- Öğrenciler sorumlu oldukları dersleri https://e-okul.meb.gov.tr/ web adresinden E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine giriş yaparak Karne kısmındaki Sorumlu Olduğu Dersler bölümünden görebilirler.

AÖF mazeret sınavı nedir?

Açık öğretim sınavına giremedim ne olur?

Açık öğretim sınavına giremedim ne olur?
CEVAP: Finallere girmediğiniz taktirde, o dönemde aldığınız tüm derslerden kalırsınız. Maalesef bütünleme veya mazeret sınavı imkanları da bulunmamaktadır. Eğer son sınıf öğrencisi iseniz mezun olamaz okulu bir dönem uzatmış olursunuz.

Açık öğretimde mazeretli kayıt ne demek?

Öğrenciler işlemlerini online sistem üzerinden tamamlayacaklar. Ücret ödemelerinden önce ders seçimi yapılması gerekiyor. AÖF mazeretli kayıtlar ise belirlenen sürede kaydını tamamlayamayanlar için alınacak. AÖF mazeretli kayıt tarihi üniversite tarafından duyurulmuştu.

AÖF mazeret sınavına girmek için belirli adımları izlemeniz gerekmektedir. Öncelikle mazeretiniz nedeniyle sınava katılamadığınıza dair bir belge almanız gerekmektedir. Daha sonra bu belgeyi bir dilekçeyle beraber kayıtlı olduğunuz birime teslim etmeniz gerekmektedir. Sınavların sona erdiği tarihi izleyen üç iş günü içinde mazeretinizi gösterir belgeyi iletmelisiniz.

AÖF mezun olmak için kalan ders sayısını öğrenmek için http://ekampus.anadolu.edu.tr adresine giriş yapabilirsiniz. Üniversite Kimliğiyle (T.C. kimlik numaranız ve şifreniz kullanılarak) ya da e-Devlet Kapısı Kimlik Doğrulama Sistemiyle sisteme giriş yaparak "Derslerim" bölümünden kalan derslerinizi öğrenebilirsiniz.

AÖF sınav merkezi tercihini yapmayan öğrencilerin sınav merkezi bir önceki sınavda tercih ettikleri yer olacaktır. İl tercihi yapmayan öğrencilerin sınav merkezleri ise OBS'de kayıtlı olan adres iline göre belirlenecektir ve bir sonraki sınav merkezi tercihlerine kadar değişiklik yapamazlar.

AÖF sorumlu olduğunuz dersleri öğrenmek için Anadolu Üniversitesi'nin resmi web sitesindeki Açıköğretim Fakültesi kılavuzuna bakabilirsiniz. Dersler ve sınav sorumluluk üniteleri hakkında detaylı bilgi almak için www.anadolu.edu.tr/acikogretim/aof-kilavuzlar adresini ziyaret edebilirsiniz.

AÖF mazeretli kayıt işlemi için normal kayıt süresinde kaydınızı yapamadıysanız, resmi bir mazeret belgesiyle kaydınızı yaptırabilirsiniz. Ayrıca AÖF bürolarında bulunan dilekçe örneklerinden faydalanarak mazeret dilekçenizi oluşturabilirsiniz.

AÖF sınavlarında geçip geçmediğinizi anlamak için derslerin puan karşılığındaki harf notuna bakmanız gerekmektedir. CC ve üzeri harf notları olan dersler geçmiş olarak kabul edilir.

AÖF sınav merkezi değişikliği yapmak istiyorsanız belirli tarih aralıklarında bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Öğrenciler, sınav yeri değişikliği ve diğer bilgi güncelleme işlemlerini online platformdan veya AÖF bürolarından yapabilirler.

AÇIK Öğretim'e giremediğinizde, o dönemde aldığınız tüm derslerden kalırsınız. Bütünleme veya mazeret sınavı imkanları bulunmamaktadır. Son sınıf öğrencisiyseniz, mezun olamaz ve okulu bir dönem uzatmış olursunuz.

AÖF mazeretli kayıt, belirli bir süre içinde normal kayıt işlemlerini tamamlayamayan öğrenciler için sunulan bir imkandır. Bu süreç hakkındaki detaylı bilgiler üniversite tarafından duyurulmaktadır.

Girisimcilik bize ne katar?

5 litre yag ne kadar oldu?

1. Konular

1. 1.282.778
  2. Mesajlar

1. 1.683.529
  3. Kullanıcılar

1. 32.189
  4. Son üye

Geri
Üst Alt