AOF muafiyetten kimler yararlanabilir?

Editör

Yeni Üye
Credits
0

AÖF muafiyetten kimler yararlanabilir?

Yurtdışındaki yükseköğretim programlarından mezun olan öğrenci, muafiyet talep edebilir. Bu öğrencinin muafiyet işlemleri, denklik belgesi ve Türkçe onaylı Not Durum Belgesi ile yapılır. Mezun öğrencilerin Not Durum Belgesi (Transkript) ile başvurması halinde sadece başarılı derslere muafiyet işlemi yapılacaktır.

AÖF den nasıl muaf olunur?

Öğrenci, yıllık sistemde en az 50, dönemlik-kredili sistemde en az CC/YT harf notu almış ise bu dersleri başarmış sayılır. Muafiyeti yapılan dersler için MU harf notu verilir ve bu not, Not Durum Belgesinde gösterilir.

Mezun olmadan muafiyet olur mu?

Mezun olmadan muafiyet olur mu?
Sadece lise mezuniyeti bulunan öğrenciler, muafiyet itiraz başvurusunda bulunamaz. Ancak bir yükseköğretim programından mezun olan ya da yukarıda adı geçen dersleri alıp başaran öğrenciler, muafiyet başvurusunda bulunabilir.

Muafiyet başvurusu yapılmazsa ne olur?

27.10.2021 tarihi saat 17.00'dan sonra yapılacak itirazlar kabul edilmeyecektir. 2021-2022 öğretim yılında ilan edilen muafiyet başvuru tarihleri arasında Muafiyet Başvuru sayfası üzerinden talepte bulunmayan (başvurusunu tamamlamayan) öğrenciler, muafiyet itiraz başvurusunda bulunamayacaktır.

Anadolu AÖF Muafiyet Başvurusu Nasıl Yapılır?

Muafiyet başvuruları, kayıt işlemi yapıldıktan sonra kayıt tarihleri arasında http://aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu bağlantısı Öğrenci Bilgi Sistemi Sayfası üzerinden yapılacaktır.

AÖF dersleri Örgünde sayılır mı?

AÖF dersleri Örgünde sayılır mı?
AÖF'yi bitirip örgüne kayıt olanlar neticede bir fakülteden mezun olmuş sayılıyorlar.

Anadolu AÖF ders muafiyeti nasıl yapılır?

Öğrencilerimiz kaydını tamamladıktan sonra Öğrenci Otomasyonu üzerinden muafiyet başvurusunda bulunabilecektir. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemine kayıt yaptıran öğrenciler sadece ilgili kayıt tarihleri arasında Öğrenci Bilgi Sistemi Sayfası (Öğrenci Otomasyonu) üzerinden muafiyet başvurusunda bulunabilecektir.

Açık Öğretim muaf olmak ne demek?

MUAF OLMA: Üç kez sınavına girilen ancak başarısız olunan ortak dersin başarma zorunluluğunun ortadan kalkmasına denir. Muaf olunan dersin kredisi kazanılmış olmaz, muaf olunan ders istenirse tekrar alınabilir.

Zorunlu derslerden nasıl muaf olunur?

Zorunlu derslerden nasıl muaf olunur?
Gelelim muaflık konusuna. Muaf olmak için bir dersi en az 3 defa seçmeli ve bu üç defada da bu dersi geçememiş olmanız gerekmektedir. Yani diyelimki matematik dersini seçtiniz ve ilk dönem geçemediniz. Dİğer dönem tekrar seçmek zorundasınız ve yine geçemediniz.

Muafiyet başvurusu neden reddedilir?

Dikkat: Çevrimiçi Başvuruda Türkçe ya da onaylı olmadığı halde muafiyet talebi için yüklenen belgeler reddedilmiştir. Ek muafiyet itiraz başvurularında da Türkçe ya da onaylı olmayan belgeler reddedilecektir. Bu nedenle öğrencilerimizin uygun belgeyi yükleyerek başvuruda bulunması gerekecektir.

Muafiyet başvuruları ne zaman yapılır?

Ders muafiyet başvuruları Üniversiteye kesin kayıt yaptırdıkları ilk yarıyılın/yılın derslerinin başlamasını izleyen on beş iş günü içinde ilgili birime yapılır. Başvurular muafiyet başvurularının sona ermesini takiben beş iş günü içinde ilgili birim yönetim kurulu tarafından karara bağlanır.

AÖF Muafiyet Başvurusu Ne Zaman Yapılır 2022?

AÖF Muafiyet Başvurusu Ne Zaman Yapılır 2022?
2021-2022 ÖĞRETİM YILI
BAHAR DÖNEMİ
11 Şubat 2022 | Zorunlu Yabancı Dil Derslerinden Muafiyet Başvurusu için Son Tarih (Öğrenimine devam eden öğrenciler için)
14-18 Şubat 2022 | Lisansüstü Programlarda Kayıt Yenileme ve Kayıt Onayı

AÖF dersleri Saydırılır mı?

Kısacası hangi dersleri saydırmak istiyorsanız o derslerin bulunduğu transkript ve içerik kağıdıyla okuduğunuz fakültenin öğrenci işlerine gidip bir dilekçe ile işlemi başlatıp aldığınız derslerin çoğunu cayır cayır saydırabilirsiniz.

AÖF ikinci üniversite ders muafiyeti nasıl yapılır?

AÖF muafiyetinden kimler yararlanabilir konusunda bilgi vermek gerekirse, yurtdışındaki bir yükseköğretim programından mezun olan bir öğrenci muafiyet talebinde bulunabilir. Bu talep için denklik belgesi ve Türkçe onaylı Not Durum Belgesi gereklidir. Sadece başarılı derslere muafiyet işlemi yapılır. Öğrencinin, yıllık sistemde en az 50, dönemlik-kredili sistemde ise en az CC/YT harf notu aldığı dersler muaf tutulur ve bu dersler için MU harf notu verilir.

Mezun olmadan muafiyet talep edebilmek için lise mezunu olmanın yeterli olmadığı belirtilmiş. Ancak bir yükseköğretim programından mezun olan ya da belirtilen dersleri başarı ile tamamlayan öğrenciler muafiyet başvurusunda bulunabilirler.

Muafiyet başvurusu yapılmaması durumunda, belirlenmiş tarih ve saatler arasında yapılmayan başvurular kabul edilmemektedir. Bu nedenle öğrencilerin belirtilen tarihlerde muafiyet başvurusunda bulunmaları önemlidir.

AÖF derslerinin örgün eğitimde sayılması konusunda ise AÖF'yi bitirip örgüne kayıt olanların bir fakülteden mezun olmuş sayıldığı ifade edilmiştir.

Muafiyet başvurularının nasıl yapıldığına dair detaylı bilgiye de başvuruda bulunulması gereken tarih aralıklarına ve ilgili kayıt işlemlerine dair bilgilere ulaşabilirsiniz. Ayrıca, "Açık Öğretim muaf olmak ne demek?" ve "Zorunlu derslerden nasıl muaf olunur?" gibi konulardaki detaylı açıklamalara da yer verilmiş.

Eğer daha fazla bilgi veya detaylı açıklama isterseniz, sorularınızı belirterek yardım isteyebilirsiniz.

Vergi affi yetkisi kime aittir?

Ogretmen atamasi olacak mi?

1. Konular

1. 1.282.563
  2. Mesajlar

1. 1.683.149
  3. Kullanıcılar

1. 32.121
  4. Son üye

1. com
Geri
Üst Alt