<

Editör
Yeni Üye
Apartman kanunları nedir?
Apartman yönetmeliği, apartman içerisinde yaşayan herkesin uyması gereken kurallardır. Apartman kuralları ve uyulmama durumunda atılması gereken adımların tamamı apartman yönetmeliğinde belirlenmiştir.
Yönetici istifa ederse ne olur?
Yöneticinin İstifa Etmesi Durumunda Yedek Yönetici Görevlendirilir. Apartman ve sitelerde yöneticilerin istifa etmesi durumunda ilk olarak bakılması gereken durum yedek yöneticinin olup olmadığı konusudur. Eğer yedek yönetici seçilmişse bu yönetici acilen idari işleri üzerine alıp yürütür.
Bina kurallari nelerdir?
Apartmanda Uyulması Gereken Başlıca Kurallar Ayrıca alt komşularının camlarını kirletecek materyaller atılmamalıdır. Çöpler apartman içerisine atılmamalıdır. Kapının önüne çıkarılan çöplerin, zamanında bırakılmasına özen gösterilmelidir. Ortak kullanım alanları temiz tutulmalıdır.
Apartman kuralları neye göre belirlenir?
Apartman kuralları neye göre belirlenir?
Apartman Kuralları Hangi Kanuna Göre Belirlenir? Apartman yönetmeliği ve kuralları Kat Mülkiyeti Kanunu'na uygun olacak şekilde tapu sicilinde kayıtlı olan yönetim planına, yönetim planında bulunmayan kurallar ise kat malikleri genel kurulu veya yönetim kurulu kararlarına göre belirlenir.
Yönetici istifa edebilir mi?
Yönetici istifa edebilir mi?
Kanuna göre kat malikleri, üzerlerine düşen borçları ve yükümleri yerine getirmezlerse, yöneticinin istifa edebileceği ve bu yüzden uğradığı zararın tazminini kat mâliklerinden isteyebiliyor. Kat Mülkiyeti Kanununa göre, apartman yöneticisinin görevinden istifa etmesi mümkün oluyor.
Apartman kuralları nelerdir maddeler halinde?
Apartmanda Uyulması Gereken Kurallar
- Olabildiğince komşuları rahatsız edebilecek gürültülere sebebiyet vermekten kaçının.
- Dairelerde müzik çalma süresi günde en fazla bir saat olup 20.00 – 09.00 ve 13.00 – 15.00 arasında yapılmamalıdır.
- Her türlü çöp (kül, şişe, teneke kutu, mutfak çöpü vs.)