Apartman yoneticisi kimlik sorabilir mi?

Arastirmanin sinirliliklari nereye yazilir?

Ozel hukuk kimleri kapsiyor?

<

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Puan 113
Çözümler 4
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Meslek
Webmaster
ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

Apartman yöneticisi kimlik sorabilir mi?

apartman yönetimine kimlik bildirimi Haberi 26 Haziran 1973 yılında kabul edilen 1774 kanun sayılı Kimlik Bildirme Kanunu ve uygulama yönetmeliğine göre konutlarda oturan ve çalışanların kimlik bilgilerini; bildirim formu ile yöneticilerine iletmeleri gerekiyor.
Siteler ayrılabilir mi?
Toplantıda bu oy katılımının sağlanması ile bloklar site yönetiminden ayrılabiliyor ve blok için yeni bir yönetim planı hazırlanarak tescil ettirilebiliyor. Netice olarak site yönetiminden blok yönetimine geçiş olmadığı takdirde bloğun aldığı kararların yaptırım kabiliyeti yoktur.

Apartman yöneticisi kat maliki olmak zorunda mi?

Yönetim planına, yöneticilerin bağımsız bölüm malikleri arasından seçileceği hükmü konmuşsa kat maliki olmayan yönetici olamıyor. Eğer böyle bir hüküm konmamışsa kiracı da yönetici olabiliyor.
Apartman kararları nasıl tebliğ edilir?
Hakim, ilgilileri dinledikten sonra, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'na ve yönetim planına ve bunlarda bir hüküm yoksa, genel hükümlere ve hakkaniyet kaidelerine göre derhal kararını verir. Bunun, tesbit edeceği kısa bir süre içinde yerine getirilmesi lüzumunu ilgiliye tefhim veya tebliğ eder.

Kat malikleri toplantıya nasıl çağrılır?

Doktrinde, KMK / m. 29/II kıyasen uygulanmasının gerektiği, yani toplantı tarihinden en az 15 gün önce bütün kat maliklerine imzalattırılacak bir çağrı veya taahhütlü mektupla, toplantı sebebi de bildirilerek kat malikleri toplantıya çağırılabilecektir.
Site yönetiminden nasıl kurtuluruz?
Site yönetiminden istifa dilekçesi! Site yönetimine seçilen yönetici, herhangi bir sebepten dolayı site yönetiminden istifa edebilme hakkına da sahip olabiliyor. İstifa etmek isteyen yöneticinin "Site yönetiminden istifa dilekçesi" yazması gerekiyor…

Site yönetimi nasıl istifa eder?

Apartman, site yöneticisi görevinden istifa ederken istifa dilekçesi hazırlaması gerekmektedir. Yönetici, istifa dilekçesini görevini yaptığı apartman, site, bloğu Kat Malikleri Kurulu'na hitaben hazırlamalıdır. İstifa dilekçesinde hangi neden veya nedenlerden dolayı görevinden istifa ettiğini belirtmelidir.
Apartman yöneticiliğini kimler yapamaz?
Seçimde oy çoğunluğunu sağlayan aday apartman yöneticiliğine hak kazanıyor. Kanuna göre, yönetim planında yöneticilerin kat malikleri tarafından seçileceği maddesi konmuşsa kat maliki olmayan yönetici olamıyor.Fakat böyle bir hüküm yönetim planında yer almıyorsa kiracı da yönetici olabiliyor.

Kimse apartman yöneticisi olmak istemezse ne olur?

Kimsenin apartman yöneticisi olmak istememesi durumunda, hiçkimse apartman yöneticisi olması için zorlanmıyor. Apartmandaki kat maliklerinden biri tarafından sulh hakiminden ücreti karşılığında bir yönetici ataması istenebiliyor. Kanuna göre, kimse yönetici olmak için zorlanamıyor.
Site yönetimine tebligat nasıl yapılır?
sınırları içerisindeki bir adresini yöneticiye yazılı olarak bildirmek zorundadır. Tebligat, bildirilen bu adrese yapılacaktır. Kat maliki adresini yöneticiye bildirmemişse > Bağımsız bölümde fiilen oturana tebligat yapılır, bir örneği ilan panosuna asılır. Tebligat kat malikine yapılmış sayılır.

Toplantı çağrısı nasıl yapılır?

Apartman yönetimi toplantı çağrısı örneği:
- Açılış,yoklama ve toplantı Divan başkanı'nın ve üyelerin seçimi.
- Başkanlık panına imza yetkisi verilmesi.
- Gündemin okunması ve ilaveler.
- Yönetici faaliyet raporu ve denetçi raporunun okunması;hesapların görüşülmesi ve.
- Yeni yönetici ve denetçi seçimi.
- Dilekler.

Arastirmanin sinirliliklari nereye yazilir?

Ozel hukuk kimleri kapsiyor?

Geri
Üst Alt