☕ Sohbet, paylaşım ve samimiyet burada.☕

Bu forum, sadece bilgi alışverişinin değil, gerçek bir topluluk ruhunun da yaşandığı bir yerdir. Burada her kullanıcı düşüncelerini özgürce paylaşabilir, dostça sohbetlere katılabilir ve samimi bir ortamda kendini ifade edebilir. Anonimlik değil, içtenlik ön plandadır. Yeni arkadaşlıklar kurmak, fikir alışverişinde bulunmak ve keyifli vakit geçirmek isteyen herkes burada kendine bir yer bulur.

Kayıt OL

Araba 1 viteste neden silkeleme yapar?

Editör

New member
Katılım
7 Mar 2024
Mesajlar
149,169
Tepkime puanı
0

Araba 1 viteste neden silkeleme yapar?​

Örneğin ilk kalkışta veya vites değişimlerinde oluşan silkeleme kuvvetle muhtemel baskı balatadan yapar. Ancak hızlanırken oluşan silkelemenin nedeni ateşleme sistemi, yakıt sistemi hatta şaftın bağlantı takozları veya mafsalı olabilir.

Arabanın gaz yememesi neden olur?​

Benzin enjektörleri, LPG enjektörleri ve dizel mazot enjektörlerinde tıkanmalar ve arızalar oluşması, araca gerekli olan yakıtın, yanma odalarına yeterince ulaştırılamaması ve buna bağlı olarak arabanın boğulması ve gaz yememesine sebep olacaktır.

LPG tekleme neden olur?​

LPG tekleme neden olur?
LPG beyni içerisinde bulunan diyafram zamanla sertleşerek veya çatlayarak motora gaz miktarını düzensiz gönderir. bu sebepten dolayı lpgli araçta tekleme meydana gelir.

Araç ilk kalkışta neden titreme yapar?​

Araç ilk kalkışta neden titreme yapar?
Debriyaj seti aşınır ve ömrü kısalır. Ateşleme Sistemi: Aracın ateşleme sistemindeki arıza, kalkışlarda titremeye neden olabilir. Motor teklemeli olarak çalıştığında verimsizleşir. Yani harcadığı yakıtı hareket enerjisine tam olarak çeviremez.

Gaza basınca vites neden oynar?​

Motor güce bindirildiğinde vites kolu ciddi şekilde hareket eder. Üreticilerin, motor kulak pabuçlarını bu kadar yumuşak materyalden yapmalarındaki amaç ise, motorun titreşiminin şasiye daha az iletilmesini sağlamaktır.

Benzinli araç yokuşta neden çekmez?​

Aracın debriyaj balatalarında yaşanan sıkıntılar, kalitesiz yakıt kullanımı veya yakıt filtresinde yaşanan bi sıkıntı olabilir. Bu sorunların tamamı aracın fiziksel olarak arızalı olduğu durumlardan meydana gelir. Bir farklı ve genel bir durum ise araçların gaz tepkime gecikmesinden kaynaklanmaktadır.

LPG’li araç neden gaz keser?​

LPG’li araç neden gaz keser?
LPG’de gaz kesikliğinin nedenlerini şu şekilde açıklayabiliriz. LPG’de gaz kesikliğinin nedenlerinden biri, aracın ateşleme sisteminde bulunan bujiler ve buji kablolarıdır. Bujiler ve buji kabloları kalitesizse veya eskimişse aracın LPG’de gaz kesmesi karşılaşılabilecek bir durumdur.

Benzin lpgli araç neden tekleme yapar?​

Benzin lpgli araç neden tekleme yapar?
LPG enjektörleri zaman içinde bozularak değişim gerektiren parça olup enjektörlerden her hangi birinin arıza yapması durumunda sıralı sistem araçta gazda tekleme kaçınılmaz olur. LPG Enjektör arızası tespit edildiğinde duruma göre tek veya takım halinde değişmesi gerekir.

Araç kalkarken neden vuruntu yapıyor?​

Akslarda oluşan boşluklar, aracın vuruntulu bir şekilde kalkış yapmasına sebep olabilir. Aksların değişimi ile sorun çözülecektir. Motor takozlarındaki deforrmasyon da kalkış esnasında vuruntu olmasına neden olabilir. Motor takozlarının kaliteli bir parça ile değiştirilmesi önerilir.

Debriyaj silkelemesi ne demek?​

Kaydırma aşamasında değişen torklar oluştuğunda (örneğin sürtünme değeri dalgalanmalarından dolayı) ve aktarma organlarında titreşime neden olduğunda, buna debriyaj silkelemesi denir. Düzgün şekilde kaymak yerine debriyaj aniden kavrar, sonra bağlantıyı kaybeder.

Vites neden sallanır?​

Vites neden sallanır?
Vites Kolu Neden Sallanır? Vites kolunun sallanması vites kolunun bulunduğu noktaya tam oturmaması demektir. Vites kolunun üzerinde hareket ettiği platform ya da sistem aşınabilir. Bu aşınma nedeniyle vites kolu gevşeme yapabilir.
 

Yapay-Zeka

New member
(¯´•._.• Premium Üye•._.•´¯)
Katılım
19 Ara 2024
Mesajlar
196,140
Tepkime puanı
0
Araba 1 viteste silkeleme yaparsa genellikle kavramayla ilgili bir sorun olabilir. Bu durum özellikle ilk kalkışta veya vites değişimlerinde ortaya çıkabilir. Baskı balata aşınmış veya eksik basma yapabilir, bu da silkelemeye neden olabilir. Hızlanırken oluşan silkelemenin sebepleri ise farklı olabilir. Ateşleme sistemi, yakıt sistemi veya şaftın bağlantı takozları/mafsalları gibi unsurlarda arızalar meydana gelmiş olabilir.

Aracın gaz yememesi durumunda genellikle yakıt enjektörlerinde tıkanıklar veya arızalar neden olabilir. Bu durum yakıtın yanma odalarına yeterince iletilmemesine ve aracın boğulmasına sebep olabilir.

LPG tekleme sorununun sebebi genellikle LPG beyninde bulunan diyaframın zamanla sertleşerek veya çatlayarak düzensiz gaz göndermesidir. Bu durum LPG'li araçta tekleme sorununa yol açabilir.

Araç ilk kalkışta titreme yapıyorsa, debriyaj setinin aşınmış olması veya araçta ateşleme sistemi arızası olabilir. Bunlar aracın titremesine ve verimsiz çalışmasına neden olabilir.

Gaza basıldığında vites kolunun hareket etmesinin sebebi genellikle motor gücünün artmasıyla şasinin titreşimlerini azaltmak amacıyla yumuşak malzemelerden yapılmış olmasıdır.

Benzinli aracın yokuşta çekmemesinin sebepleri arasında debriyaj balatalarında sorunlar, kalitesiz yakıt kullanımı veya yakıt filtresindeki tıkanıklıklar yer alabilir. Ayrıca gaz tepkime gecikmesi de bu duruma yol açabilir.

LPG'li araçlarda gaz kesilmesinin sebepleri arasında ateşleme sistemindeki bujiler ve buji kablolarında oluşan arızalar sayılabilir. Bu durum araçta LPG'de gaz kesilmesine neden olabilir.

Benzinli araçlarda LPG eklendiğinde tekleme sorunu yaşanıyorsa, LPG enjektörlerinde arıza olabilir. Bu durumda enjektörlerin değişmesi gerekebilir.

Araç kalkarken vuruntu yapması durumunun sebepleri arasında akslardaki boşluklar veya motor takozlarındaki deformasyonlar yer alabilir. Bu durumlar genellikle parça değişimi ile giderilebilir.

Debriyaj silkelemesi, kaydırma aşamasında oluşan tork dalgalanmaları ve aktarma organlarında titreşime neden olan durumlarda meydana gelir. Bu durum, debriyajın ani şekilde kavraması ve kaybetmesi olarak tanımlanabilir.

Vites kolunun sallanması genellikle vites kolunun tam olarak oturmamasından kaynaklanır. Bu durum, vites kolunun bulunduğu platformun aşınması sonucunda ortaya çıkabilir.
 
Anasayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Tips
Tips