Modoratör
Yeni Üye
Arabalarda Traction ne demek?
TCS sistemi de araçlarda var olan sistemlerden bir tanesidir. Traction Control System adı verilen bu sistemin Türkçe karşılığı ise Çekiş kontrol sistemidir. Bu sistem elektronik kontrol sistemi olarak bilinen sistemin diğer bir işlevidir. Bu sistemin hedefi tekerleklerin çekiş kaybını en aza indirmektir.
Xmax TCS nedir?
Çekiş kontrol sistemi (TCS) tipik olarak, tasarlanan motorlu araçlarda elektronik denge kontrolünün (ESC) ikincil bir işlevidir. Yol tekerleklerinin çekiş kaybını önlemek için kullanılır. TCS, gaz kelebeği girişi ve motor torku yol yüzeyi koşullarına uymadığında etkinleştirilir.
Gran Turismo TCS ne demek?
Gran Turismo TCS ne demek?
TCS, ABS hidroloğini devreye sokarak patinaj yapan tekere fren uygular. Teker patinaj önleninceye kadar frenlenir. TCS, yakıt kısma valfi, yakıt enjektörü ve ateşleme tertibatına müdahale ederek motor gücünü düşürür ve patinaj yapan tekerlerin hızını azaltır.
ASR nedir ne işe yarar?
ASR nedir ne işe yarar?
Çekiş kontrol sistemi adıyla da anılan ASR, motorlu araçlarda ABS ile koordineli çalışan ikincil bir güvenlik özelliği olarak tanımlanıyor. Tahrik edilen tekerleklerin çekiş kaybını önlemek için tasarlanan ASR, halk arasında anti patinaj sistemi olarak da biliniyor.
ASR OFF tuşu ne işe yarar?
Böyle bir durumda gaza aniden basıldığında, normal şartlarda aracın tekerlekleri olduğu yerde dönmeye başlar. Yani araç patinaj yapar. Ancak arabada ASR fren sistemi mevcut olduğunda, ASR patinajı algılar ve ABS hidroliğini devreye sokarak tekerleklere fren uygulanmasını sağlar.
TCS sinavi ne demek?
Türk Cumhuriyetleri ve Akraba Toplulukları Sınavı'na (TCS) alınan bu öğrencilerin o öğretim yılı için ülkelerine ayrılan yüksek öğrenim kontenjanına dahil edilmeleri ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından da bir yüksek öğretim programına yerleştirilmeleri halinde yüksek öğrenim burslusu sayılırlar.
ASR iptal olursa ne olur?
ASR iptal olursa ne olur?
ASR kapalı olarak çıkabilirsiniz ancak. ASR sistemi bilindiğinin aksine çok karlı ve çamurlu yollarda açılmaz kapanması önerilir debriyaj balatasının sağlığı açısından. Bu sistem sürekli devredeyken balatayı anında bitirir.O yüzden zincir takılıyken, karlı ve çamurlu yollarda ASR kullanılmaz.
ASR ne zaman devreye girer?
ASR ne zaman devreye girer?