Modoratör
New member
Araç muayenede nelere bakılır?
Bunlar: taşıt tanıtımı, fren sistemi, direksiyon sistemi ve direksiyon, görüş özellikleri, aydınlatma sistemi, süspansiyon, lastik ve tekerler, zorunlu ekipmanlar, gürültü kirliliği kontrolü gibi denetimlerdir. Bu denetimler araç muayenesi yönetmeliği tarafından yapılmaktadır.Arac muayene hafif kusurlar neler 2021?
Havalı Frenler, Mekanik Freni Sistemi, Kontrol bağlantı Uçları, Frenlerin Serbestliği, Yay Kurmalı El Fren Sistemi, Direksiyon, Görüş alanı, Dikiz Aynası, Camlar, Aydınlatma, Kısa Huzmeli Far, Park Lambası, Geri Vites Lambası, Dörtlü İkaz Sistemi, Elektrik Kabloları: Hafif Kusurlu Sayılır.Muayenede ne yapılır?
Muayenede ne yapılır?Muayene esnasında lastik kontrolü, aks kontrolü, aydınlatma sistemleri kontrolü ve araç iç kontrolü olur. Yaklaşık 15 dakika ile yarım saat arası süren kontroller sonucu bir rapor oluşur. Rapor sonucu olumsuz ise tespit edilen sorunların gidermek için ek bir ay süre hakkı sağlanır.
Araç muayene ilk yardım çantası hafif kusur mu?
Buna rağmen, araç ilk yardım çantası bulundurmak hayati bir durum olduğu unutulmamalıdır. Yani aracınızda ilk yardım çantası yoksa veya bulunmuyorsa aracınız hafif kusurlu olarak değerlendirilir. Hafif kusurlu olarak değerlendirilen bir araç ise muayeneden geçer.Reflektör ağır kusur mu?
TUVTURK belirlenen normlara uygun muayene yapar. Güncel tabloya göre üçgen reflektör ve Stepne bulundurmamak Hafif Kusur olarak Muayeneden Geçmektedir.TÜVTÜRK egzoz muayene nasıl yapılır?
TÜVTÜRK egzoz muayene nasıl yapılır?Emisyon ölçümü için ayrı bir randevu almanıza gerek yoktur. Normal muayene randevunuz öncesi istasyonda 2021 egzoz ölçüm ücreti olan 90 TL'yi ödeyerek yaptırabilirsiniz.