Arap ekmeği nedir?
Pita veya pitta ayrıca Arap ekmeği, Lübnan ekmeği veya Suriye ekmeği olarak da bilinir. Aynı zamanda "Hindu" yemek kültürünün vazgeçilmez besinlerinden biridir. Türkiye'de bazı dönercilerde döner servisi için kullanılan bu ekmeğe gobit denir. Boşnakça'da börek anlamına gelir.Pita ekmeği hangi yöreye aittir?
Ortadoğu asıllı yerel marketlerde ve lokantalarda bulunan bir ekmek türü. Türkiye'de bazı dönercilerde sandviç döner için kullanılan ekmeğe benzer. Boşnakça'da börek anlamına gelmektedir.Bosna Hersek'te ünlü olmakla beraber çok fazla tüketilen yiyecektir.Boşnak evlerinde gelenek olarak perşembe günleri pita yapılır.Pita hamuru nasıl yapılır?
Pita hamuru nasıl yapılır?Sütü derin bir kaba dökün. Üzerine mayayı, şekeri ekleyip karıştırın ve kabın üzerini kapatıp 5-6 dakika mayanın aktifleşmesini bekleyin. Ardından üzerine suyu, yoğurtu, zeytinyağını, tuzu ekleyip karıştırın. Son olarak kontrollü bir şekilde un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Suriye ekmeğinde maya var mı?
Suriye ekmeğinde maya var mı?Suriye ekmeği, otomatik makinelerde el değmeden hijyenik bir ortamda; içerisine buğday kepeği, un, maya, tuz, şeker ve su karıştırılarak elde ediliyor.
Suriye'de ekmek ne demek?
Suriye ekmeği (Arap ekmeği), Ortadoğu'nun birçok ülkesinde tüketilen ince ve kolaylıkla dürüm yapılabilir yumuşaklıkta bir ekmektir. Ülkemizde de üretilen Suriye ekmeklerinin kalitesinin istenen düzeyde olmadığı bilinmektedir.Pita ekmeği kaç dakikada pişer?
Yağlı kağıt serili olan tepsiye (ya da yağlanmış tepsiye) pita ekmeklerimizi dizelim. Tepsinin içerisinde 10 dk hamurlar beklerken, o sırada fırını ısıtalım 220 derecede. İçi iyice ısınan fırınımıza, ekmeklerimizi gönderelim. yaklaşık 15 dk pişirelim. Fırının kapağını devamlı açmayalım, çünkü ekmeklerimiz kabaracak.Evde Halep ekmeği nasıl yapılır?
Evde Halep ekmeği nasıl yapılır?Pita Ekmeği (Halebi Ekmeği) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sütü suyu , tuzu ve mayayı yoğuracağımız kaba alalım.
- İyice karıştırıp azar azar unu ekleyerek yoğuralım .
- Kulak memesi kıvamında olsun ele yapışmayacak.
- Ağzını kapatıp bir bezle sarıp 1 saat mayalanmaya bırakalım hamur 2 katı olacak.
Fransız Briyoş ekmeği nasıl yapılır?
Fransız Briyoş ekmeği nasıl yapılır?Briyoş (Brioche ) (Fransız Mutfağı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mayayı ılık süt içerisinde eritin, diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın ve orta sertlikte bir hamur elde edin.
- Üzerini örterek 30 dakika kabarmaya bırakın .
- Hamuru 2 dakika daha yoğurun ve 1/4 ve 3/4 olacak şekilde 2 parçaya ayırın .