Modoratör
Tanınmış Üye
Araştırma temelli öğrenme nedir?
Lederman (2002) araştırmaya dayalı öğrenmeyi, soru sorma, gözlem yapma, ölçme, yorum yapma, verileri analiz etme becerileri kazanma ve tüm bu becerileri öğrendikleri bilgilerle eleştirel düşünerek neden sonuç ilişkisi kurarak yapılandırmaları olarak tanımlamıştır.Araştırma sorgulamaya dayalı öğrenmenin temel özellikleri nelerdir?
Araştırma sorgulamaya dayalı öğrenmenin temel özellikleri nelerdir?Sorgulamaya dayalı öğretim yaklaşımını fen eğitimine dahil etmeyi gerektiren beş temel özellik;
- Bilimsel Odaklı sorular sormayı,
- Kanıta öncelik vermeyi,
- Kanıtları açıklamaları formüle etmek için kullanmayı,
- Yapılan açıklamaları diğer alternatif açıklamalar ışığında değerlendirmeyi,
Esnek soruşturma temelli öğretim nedir?
Esnek soruşturma temelli öğretimde, bilgi ve bilimsel bilgi, olası bilgi ve bilgi olmayan ayrımın yapılması, esnek soruşturma temelli öğretimde bilimin ve bilim- sel bilginin doğasının daha iyi anlaşılmasına ve daha etkili öğrenmelerin gerçek- leşmesine katkısı olacaktır.Laboratuvara dayalı öğrenme nedir?
Laboratuvara dayalı öğrenme nedir?Öğrenciler öğretmenin tanımladığı soru ve araştırma yöntemini kullanarak sonuca ulaşırlar. Geleneksel laboratuvar yöntemidir. Öğrenciler öğretmenin belirlediği soru, yöntemi takip ederek sonuç çıkartırlar ve elde ettikleri sonucu öğretmenin verdiği sonuçla karşılaştırırlar.
Sorgulama tabanlı eğitim nedir?
Sorgulamaya dayalı öğrenme, öğrencinin yönlendirdiği bir eğitim yolculuğudur. Öğretmenler, ders materyallerini doğrudan sunmak yerine, öğrencinin keşfetmesini sağlarlar. Geleneksel eğitimde genellikle öğretmen bilgilerini aktarır, öğrenciler ise dersi takip eder ve not tutarlar.Sorgulayici öğrenme nedir?
Sorgulayici öğrenme nedir?Sorgulayıcı öğrenme, bir olay, problem ya da durum hakkında doğruya ulaşmak için sorgulayarak bilgi edinme sürecidir. Geleneksel sınıf ortamında, anlatılan konuyu sorular sorarak işleme sürecinden çok bahsedilmektedir. Sorgulayıcı öğrenmeyi sadece soru sorma şeklinde kısıtlı anlamda kullanmak yanlıştır.