Son Konular

Arnavut Böreği

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Guest
Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
5-6 su bardağı un (kontrollü olarak koyun)
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
İç harcı için;
3 adet pırasa ( azalma yapabilirsiniz )
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz, karabiber, pul biber
1 yemek kaşığı salça
Aralarına sürmek için;
3 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
Açarken kullanmak için;
Nişasta

Arnavut Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için malzemeleri karıştırma kabına koyup güzelce yoğuruyoruz, hamuru 20 adet bezeye ayırıyoruz, tereyağ ve sıvı yağ eritiyoruz, bezeleri açarken nişasta kullanıyoruz ( çıtır çıtır olması için )
Aralarına erittiğimiz yağdan sürüp 10 ar adet üst üste koyup iki tabağa ayırıyoruz, üzerini streç filmle kapatıp dinlendiriyoruz.
İç harcı için pırasaları ince şekilde doğruyoruz, tencereye zeytinyağ koyup ısıtıyoruz pırasaları koyup kavuruyoruz, salça ve baharatlarını koyup güzelce karıştırıyoruz, ocaktan alıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
Dinlenen hamuru alıp birbirinden ayırmadan tek halde tepsi büyüklüğünde elimizle açıp tepsiye yerleştiriyoruz, içine harcımızı döküyoruz.
İkinci tabaktaki hamuru da alıp aynı şekilde açıp tepsiye yerleştiriyoruz, böreğimizin ortasına bir kase koyup ( isteğe göre) kalan kısımlarını bıçak yardımıyla kesiyoruz, 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, afiyet olsun
Arnavut Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
T

Reçelli Çörek (Kesinlikle Deneyin)

T

Pide

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
Patatesli Tepsi Böreği Tanımı İçin Malzemeler 1,5 su bardağı ılık süt 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı şeker 1 paket kuru maya 500 gram+1 su bardağı un (Kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir) 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı İç harcı için; 5-6 adet büyük uzunluk patates 1 adet soğan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Oklavasız Çıtır Çıtır Boşnak Böreği Tanımı İçin Malzemeler 7 su bardağı un 1 yemek kaşığı tuz 3,5 su bardağı su İç materyali için; 600 gram kıyma 7 adet orta uzunluk kuru soğan Yarım tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
El Açması Çıtır Kol Böreği Tanımı İçin Malzemeler 4 su bardağı un 1+ceyrek su bardağı su 1 çay kaşığı tuz Hamurlara sürmek için; 125 gram tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ İç harcı için; 300 gram kıyma 2 adet soğan Tuz Karabiber El Açması Çıtır Kol Böreği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Çıtır Çıtır Baklavalık Yufkadan Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler 1 paket baklavalık yufka Patates harcı için; 7 tane orta uzunluk patates 2 orta uzunluk kuru soğan Bir tutam maydanoz 1 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve nane 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
SoruCevap
S
T
  • Soru Soru
Çıtır Çıtır Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamur İçin; 1 kilogram un 2.5 su bardağı içme suyu 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz ayrıca Açılan Hamurların Arasına Sürmek İçin ; 250 gram tereyağı 1 çay bardağı zeytinyağı İçi İçin; 1 demet pırasa ( 1 kilogram) 1 çay kaşığı karabiber 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
theking
T
  1. Konular

    1. 1.281.112
  2. Mesajlar

    1. 1.678.485
  3. Kullanıcılar

    1. 31.756
  4. Son üye

Geri
Üst Alt