Son Konular

Arpa Şehriye Pilavı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı arpa şehriye
1 su bardağı domates rendesi
Kibrit kutusu kadar tereyağı (Yaklaşık 1 yemek kaşığı)
1,5 su bardağı sıcak su
1 silme tatlı kaşığı tuz

Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tenceremize tereyağımızı alıp, eritiyoruz.
Üzerine 1 su bardağı domates rendesini katıp, domatesler suyunu çekene kadar kaynatıyoruz.
Domatesler suyunu çekince 1,5 su bardağı sıcak suyu ek edip kapağını kapatarak 4-5 dakika kadar kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynayan domates suyuna arpa şehriyelerimizi ek ediyoruz.
Son olarak tuzumuzuda ekleyerek evvel yüksek ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekip şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Pişen arpa şehriye pilavımızı yarım saat kadar üzerine peçete örterek demlemeye bırakıyoruz. Arpa şehriye pilavımız hazır Deneyenlere afiyet olsun.
Not: İçeriği daha güçlü bir pilav olsun isterseniz içerisine kırmızı biber, yeşil biber, havuçta ekleyebilirsiniz. Tek yapmanız gereken tereyağından sonra. Doğranan kırmızı biber, yeşil biber ve rendelenmiş havucu ekleyerek kavurmak gerisi tanımdaki üzere

Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
T

Fit Kahvaltı Tabağı

S

Mandalinalı Kek Resimli

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
Kıymalı Arpa Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 2 adet havuç 1 soğan isteğe bağlı kıyma 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı geçmeyecek kadar biber salçası İsteğe bağlı tuz Az yağ 1 çay bardağı arpa şehriye Kıymalı Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı pirinç Yarım çay tabağı arpa şehriye / tel şehriye (İkisinden biri farketmez) Tavuk suyu / et suyu (İkisinden biri olabilir yada olmasa da olur dileğinize göre) 1 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı sıvıyağ Tuz Tane Tane Pirinç Pilavı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Tavuklu Şehriye Çorbası Tanımı İçin Gereçler 1 çay bardağı arpa şehriye 1 kesim tavuk göğsü 1 yemek kaşığı salça (biber&domates) 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı nane 1 çay kaşığı pul biber Sıcak su ( tavuk suyu dahil 7.5 su bardağı) Tavuklu Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
SoruCevap
S
T
  • Soru Soru
Sutlu Şehriye Corbası Tarifi Sutlu Şehriye Corbası Nasıl Yapılır Sutlu Şehriye Corbası Malzemeleri: 1,5 su bardağı sut 5,5 su bardağı su 1 cay bardağı arpa şehriye 1 yemek kaşığı dolusu un 3 yemek kaşığı sıvıyağ Uzeri icin: kuru nane ( ya da kekik) Sutlu Şehriye Corbası Yapılışı: Yağ ve un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
theking
T
S
  • Soru Soru
Zerdeçallı Gerdan Çorbası (Şehriyeli, Terbiyeli Efsane) Tanımı İçin Malzemeler 5 su bardağı su (gerdan haşlamadan kalan et suyu) 1 adet gerdan eti (kemiklerinden ayırıp, ayıklandı) 3 yemek kaşığı şehriye(arpa şehriye kullandım lakin tel şehriye de olur) 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı yoğurt 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
SoruCevap
S
  1. Konular

    1. 1.281.148
  2. Mesajlar

    1. 1.678.848
  3. Kullanıcılar

    1. 31.786
  4. Son üye

Geri
Üst Alt