Son Konular

Arsiv Hizmetleri Faaliyet raporu ne zaman verilir?

Editör

Yeni Üye
Credits
0

Arşiv Hizmetleri Faaliyet raporu ne zaman verilir?

Birim arşivinden sorumlu personel Her yılın en geç Aralık ayı sonuna kadar • Birim Arşivi Faaliyet Raporu birim arşivinden sorumlu personel tarafından hazırlanır.

Genel Kurul Faaliyet raporu Nasıl Hazırlanır?

Genel Kurul Faaliyet raporu Nasıl Hazırlanır?
ADIM Özet Finansal Bilgiler
- Finansal durum ile ilgili olarak yönetim organının analizi ve değerlendirmesi.
- Geçmiş yıllarla karşılaştırmalı analiz (Satış, Karlılık, Borç/Özkaynak vb.)
- Sermayenin karşılıksız kalıp kalmadığına veya borca batık olup olmadığına ilişkin tespit ve yönetim organı değerlendirmeleri.

Genel faaliyet raporu kime verilir?

Genel faaliyet raporu kime verilir?
Mahallî idarelerce hazırlanan idare faaliyet raporlarının birer örneği Sayıştay ve İçişleri Bakanlığına gönderilir. İçişleri Bakanlığı, bu raporları esas alarak kendi değerlendirmelerini de içeren mahallî idareler genel faaliyet raporunu hazırlar ve kamuoyuna açıklar.

Arşiv Hizmetleri Faaliyet Raporu ne zaman nereye gönderilir?

Mükellefler, yıl içindeki arşiv faaliyetleri ile ilgili bilgileri "Arşiv Hizmetleri Faaliyet Raporu" (Ek : 6) ile, müteakip takvim yılının Ocak ayında Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'ne gönderirler.

Yıllık arşiv Faaliyet Raporu Nedir?

Yıllık arşiv Faaliyet Raporu Nedir?
Faaliyet raporu, Türk Ticaret Kanunu'nun 327. maddesi uyarınca anonim şirketlerde idare meclisinin her iş yılı sonunda şirketin ticari, mali ve iktisadi durumunu ve yapılan işlemlerin özetini göstermek amacıyla hazırlanmakla yükümlü oldukları yıllık bir rapordur.

Faaliyet raporu nasıl olur?

Faaliyet raporu nasıl olur?
Yıllık faaliyet raporunda şirketin ilgili hesap dönemine ait iş ve işlemlerinin akışı, her yönüyle finansal durumu doğru, eksiksiz, gerçeğe uygun ve dürüst bir şekilde yansıtılmak zorundadır. Bu raporlarda yöneticiler şirket faaliyetleri ile ilgili ortaklara hesap verirler.

Genel faaliyet raporunu kim hazırlar 2020?

Merkezi yönetim kapsamındaki idareler ile sosyal güvenlik kurumlarının bir mali yıldaki faaliyet sonuçları ise Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan genel faaliyet raporunda gösterilmektedir. Bu raporda, mahallî idarelerin malî yapılarına ilişkin genel değerlendirmelere de yer verilmektedir.

Genel faaliyet raporu aşağıdakilerden hangisi tarafından hazırlanır?

Genel faaliyet raporu aşağıdakilerden hangisi tarafından hazırlanır?
MADDE 14 – (1) Genel faaliyet raporu, merkezi yönetim kapsamındaki idarelerin ve sosyal güvenlik kurumlarının bir mali yıldaki faaliyet sonuçlarını gösterecek şekilde Bakanlık tarafından hazırlanır.

Arşiv Hizmetleri Faaliyet Raporu, mükelleflerin yıl içindeki arşiv faaliyetleri ile ilgili bilgileri içeren bir rapordur. Bu rapor, Türkiye'de Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'ne gönderilmektedir. Mükellefler, müteakip takvim yılının Ocak ayında Arşiv Hizmetleri Faaliyet Raporunu Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'ne iletirler.

Genel faaliyet raporları ise farklı kurumlar tarafından hazırlanabilmektedir. Örneğin, mahallî idarelerce hazırlanan idare faaliyet raporlarının birer örneği Sayıştay ve İçişleri Bakanlığına gönderilir. İçişleri Bakanlığı, bu raporları esas alarak kendi değerlendirmelerini içeren mahallî idareler genel faaliyet raporunu hazırlar ve kamuoyuna açıklar. Ayrıca, merkezi yönetim kapsamındaki idareler ile sosyal güvenlik kurumlarının bir mali yıldaki faaliyet sonuçlarını gösteren genel faaliyet raporu ise Bakanlık tarafından hazırlanmaktadır. Bu raporda, mahallî idarelerin mali yapılarına ilişkin genel değerlendirmelere de yer verilmektedir.

Domain otoritesi nasil artar?

Agizdaki yesil sogan kokusu nasil giderilir?

1. Konular

1. 1.282.874
  2. Mesajlar

1. 1.683.781
  3. Kullanıcılar

1. 32.214
  4. Son üye

Geri
Üst Alt