Modoratör
Efsanevi Üye
Artan karnabahar yemeği nasıl değerlendirilir?
1 gün önceden kalan kıymalı karnabaharı atmıyoruz ,değişiklik yapıp tekrar sunuyoruz ,karnabaharı tavaya alıyoruz ,biraz ısıtıyoruz üstüne rendelediğimiz kaşarı ekleyip altını kısıp kapak kapatıyoruz, kaşar eriyince üstüne azıcık karabiber serpip sıcak şekilde yiyoruz ,afiyet olsun.
Karnabahar yemeyenlere ne yapılır?
Karnabahar yemeyenlere ne yapılır?
Hiç Yemeyen Çocuklara Bile Karnabahar Yemeyi Sevdirecek 17 Farklı Tarif
- Karnabahar Tarifi.
- Fırında Karnabahar Mücveri Tarifi.
- Karnabahar Köftesi Tarifi.
- Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi.
- Karnabahar Kısırı Tarifi.
- Karnabahar Çorbası Tarifi.
- Karnabahar Mantısı Tarifi.
- Fırında Bütün Karnabahar Tarifi.
Karnabahar neden sevilmiyor?
Yetişkinlerin yanı sıra birçok çocuk brokoli, karnabahar, lahana ve Brüksel lahanası gibi Brassica cinsi sebzelerden hoşlanmaz. Bu sebzelerden gelen enzimler ve tükürükteki bakterilerin enzimleri ağızda hoş olmayan, kükürtlü kokular üretir.
Karnabaharın piştiğini nasıl anlarız?
Karnabaharın piştiğini nasıl anlarız?
Ardından istenen bir tencere içerisine alınır. Tencereye karnabaharların üzerini geçecek kadar su eklemek gerekmektedir. Tenceredeki su kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra karnabaharlar pişmiş olur.
Pişmiş Karnabaharla ne yapılır?
Karnabaharla, zeytinyağlı karnabahar yemeği kadar çok seveceğiniz karnabahar kızartması, çorbası, grateni, böreği, mücveri ve hatta karnabahar kısırı bile yapılabilir.
Karnabahar kızartmasına ne konur?
Karnabahar kızartmasına ne konur?
Yumurta, süt, un ve tuzdan oluşan kızartma harcına batırılan haşlanmış karnabaharlar zeytinyağında kızartıldıktan sonra arzuya göre yoğurt sosuyla servis ediliyor.
Haşlanmış karnabahar yemeği nasıl yapılır?
Soğanları doğrayıp tencereye ekleyin ve kavurun, salçayı ve pul biberi ekleyip biraz daha kavurun. Karnabaharı küçük küçük parçalara ayırın, patatesleri soyup küp küp, havuçları yuvarlak doğrayıp tencereye alın. Et suyunu da ekleyip karıştırın. Tuz ve biraz su ekleyin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.