Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Artık değere katılma alacağı nedir?
Kanunumuza göre artık değer, eklenmeden ve denkleştirmeden elde edilen miktarlar da dahil olmak üzere her eşin edinilmiş mallarının toplam değerinden bu mallara ilişkin borçlar çıkarıldıktan sonra kalan miktardır. …Kişisel mallar nedir?
Eşlerden Birinin Yalnız Kişisel Kullanımına Yarayan Eşya, Kişisel Maldır. Eşlerden birisinin kişisel kullanıma özgülenen her türlü eşya, kişisel maldır. Söz gelimi günlük hayatta sürekli olarak kullanılan cep telefonu, bilgisayar, kıyafet, saat, mücevher gibi eşyalar, kişisel maldır.Katılma alacağı davası ne kadar sürer?
Katılma alacağı davası ne kadar sürer?Katılma, Katkı ve Değer Artış Payı Alacağı Zamanaşımı Süresi Katılma alacağı, 01.01
Mal rejiminden kaynaklanan davalar katılma alacağı ne demek?
Mal rejiminden kaynaklanan davalar katılma alacağı ne demek?Bu rejim içerisinde edinilmiş olan malvarlığı değerlerinde (eklenecek değerler ve denkleştirmeler hesaplandıktan sonra) ortaya çıkan artık değerin yarısına katılma alacağı denilmektedir. Katılma alacağı, kanundan kaynaklanan bir alacak türüdür.
Katkı alacağı ne demek?
Mal ayrılığı rejiminin geçerli olduğu durumlarda, eşlerden birinin, diğerine ait mala hiç ya da uygun bir karşılık almaksızın yaptığı katkının karşılığına, katkı payı alacağı denilmektedir. Katkı payı alacağı, sadece eşlerin birbirlerinden talepte bulunabileceği alacak türüdür.Kişisel malların yerine geçen değerler nelerdir?
Eşlerin herhangi bir şekilde karşılıksız kazanma yoluyla elde ettiği malvarlığı değerleri, Manevi tazminat alacakları ve. Kişisel mallar yerine geçen değerlerdir.Eşin maaşı kişisel mal mıdır?
Eşin maaşı kişisel mal mıdır?Boşanmada emekli ikramiyesi ve kıdem tazminatı için ödemelerin evlilik süresince mi yoksa öncesinde mi yapıldığı da önemlidir. Evlenmeden önce eşin aldığı ödemeler edinilmiş değil kişisel mallar kapsamına girer.
Mal paylaşımı davası ne kadar sürer?
Mal paylaşımı davası ne kadar sürer?Mal paylaşımı davası, boşanma kararının kesinleşmesinden itibaren 10 yıl içinde açılmalıdır. Kanunun belirlediği 10 yıllık süre geçtiği takdirde, mal paylaşımı talebinde bulunmak mümkün değildir.Uygulamada boşanma davası sonuçlanmadan, ayrı bir dava ile mal paylaşımı talep edilmektedir.