Artık yiyecekler nasıl değerlendirilir?
Yumurtalı ekmek, ekmek tatlısı, bayat ekmek omleti, bayat ekmekten krep ekmek tiridi gibi lezzetli yiyecekler hazırlayabilirsiniz. Pirinç pilavınız kaldıysa kadınbudu köfte, kabak yemeği, yayla çorbası, pırasa gibi yemekler hazırlarken kullanabilirsiniz.
Artan yemekler buzlukta nasıl saklanır?
Gıdaları Dondurmak İçin En Pratik Yöntem Nedir? Çorbadan tatlıya, pilavdan sebzeye kadar her türlü pişmiş gıdayı saklamak mümkündür. Bu saklama işlemleri için en uygun yol ağzı hava almayacak buzdolabı poşetleri içinde muhafaza etmektir.
Kalan mercimek yemeğinden ne yapılır?
Kalan mercimek yemeğinden ne yapılır?
Artan mercimek yemeğini suyundan süzdükten sonra börek veya bulgur pilavı yapmak için kullanabilirsiniz. Bir diğer alternatif ise mercimekleri robottan geçirdikten sonra mercimek köftesi yapımında değerlendirebilirsiniz.
Derin dondurucuda hangi pişmiş yemekler saklanır?
Derin dondurucuda hangi pişmiş yemekler saklanır?
Uzun süre saklamak istediğiniz her yemeğinizi derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz; çorbalar, sebze yemekleri, pilavlar, makarnalar, hamur işleri, etler, etli yemekler, baklagiller… Aklınıza gelebilecek her yemeği derin dondurucuda uzun süre saklayabilirsiniz.
Artan yemekler nasıl saklanır?
Bu yemekler, hava almayan kaplara koyarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Daha uzun süre saklamak için, dondurucuya atmanız gerekir.
Artan mercimek çorbası nasıl değerlendirilir?
Artan Mercimek Çorbasından Mercimek Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Çorbayı 5 dk kaynatıp üzerine bulguru ekleyin.
- Ocağı ve tencerenin kapağını kapatıp 20 dk dinlenmeye bırakın.
- Bu sırada kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağla soğanlar ölünceye kadar kavurun.
- Üzerine salçayı ekleyip 4-5 dk da o şekilde kavurun.
Kalan bezelye Yemeginden ne yapılır?
Kalan bezelye Yemeginden ne yapılır?
Akşamdan artmış bezelye yemeğinin suyunu süzerek çıtır bezelye topları yapabilirsiniz. Haşlanmış patatesi püre yapıp küçük toplar haline getirip içine bezelyeleri koyun ve kapatın. Çırpılmış yumurta ve galeta ununa buladıktan sonra bir süre dondurun ve yağda kızartın.