AS 9100 Belgesi nasıl alınır?
AS 9100 Belgesi talep eden işletme öncelikle başvuru formunu eksiksiz bi şekilde doldurur daha sonra belgelendirme kuruluşu aşağıdaki adımları uygular. Kalite El kitabının, AS 9100 şartlarına uygunluğunu doğrular. Uygulama düzeyini/durumunu doğrular. Sertifikanın kapsamını doğrular.
9100 standardı nedir?
AS9100 (BS EN 9100) havacılık endüstrisi için kalite ve risk yönetimi standardıdır. AS 9100 Standardını uygulamanın bazı faydaları ürün ve hizmet hataları riskinin azaltılması, ölümcül iş kazalarının ve risklerin azaltılması ve de ticari lisans sağlanması olarak sayılabilir.
AS EN 9100 nedir?
AS EN 9100 nedir?
AS9100, Havacılık, Uzay ve Savunma (AS&D) endüstrisi için uluslararası Kalite Yönetim Sistemi standardıdır. Güvenlik, uçuşa elverişlilik, ürün uygunluğu ve güvenilirlik, havacılık kalitesi kalite standardı olan AS9100'ün kilit unsurlarıdır.
Havacılıkta kalite nedir?
Havacılıkta kalite nedir?
Havacılık Kalitesi ise hedeflenen ürünün güvenliğe olan mesafesini belirler. Bu mesafenin kıstasları ise uluslararası düzenlemeler ile belirlenir. Ticari Kalite'de denetim sonuçları kar bazında değerlendirilir. Havacılık Kalitesinde ise, bulguların güvenliğe olan uzaklıklarının giderilme zorunluluğu vardır.
AS9110 nedir?
Bu standart havacılık, uzay ve savunma endüstrilerinin üretim alanlarında uygulanmaktadır. AS9110 standardı ise özel, ticari ve askerî hava araçlarına bakım, onarım ve revizyon hizmeti veren kuruluşlar için oluşturulmuş kriterleri belirleyen bir standarttır.
AS 9000 sertifikası nedir?
As 9100 Belgesi Nedir Havacılık Ve Uzay Sanayi Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası Nedir? As 9100 Belgesi ; AS 9100 Havacılık ve Uzay Kalite Yönetim Sistemleri, bu sektörde yaygın olarak kabul edilen ve havacılık ve uzay endüstrisi için standartlaşmayı hedefleyen bir kalite yönetim sistemi belgesidir.
Neden AS9100?
Neden AS9100?
Havacılık sektöründe kalite sistemini oluşturan ulusal ve uluslararası otoriteler nelerdir?
Havacılık sektöründe kalite sistemini oluşturan ulusal ve uluslararası otoriteler nelerdir?
Kalite konusunun sektördeki ISO, ICAO, EASA gibi uluslararası yetkili kuruluşlarca ve SHGM gibi ulusal yetkili kuruluş tarafından nasıl standardize edildiği açıklanmıştır.
AS 9120 nedir?
AS/EN 9120, havacılık tedarikçi değerlendirmesi ile ilgili Kalite Yönetim Sistemi standardıdır. AS/EN 9120 Standardı, havacılık stok listeleri tedarikçileri veya uçak ve havacılık bileşenlerinin yeniden satışını, dağıtımını ve depolanmasını gerçekleştiren ara dağıtıcılar için geliştirilmiştir.
ISO 9000 Belgesi nasıl alınır?
ISO Belgesi Nasıl Alınır? ISO belgesi almak için yetkili bir belgelendirme firmasına başvurmak gerekir. Yetkili belgelendirme firmalarından kasıt, belgeyi veren firmanın akredite olmasıdır. Örneğin belgelendirme firmasının ISO kuruluşu ve/veya söz konusu ülkenin genel akredite kuruluşundan onaylı olması gerekir.
Kalite Sertifikaları nelerdir?
Kalite Sertifikaları nelerdir?
ISO Kalite Belgeleri Nelerdir?
- ISO 9001: Kalite Yönetim Sistemi.
- ISO 45001: İş Sağlığı ve İş Güvenliği Yönetim Sistemi.
- ISO 10002: Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi.
- CE Belgesi: Yasal Mevzuatlara Uyumluluk Belgesi.
- ISO 22000: Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi.
- ISO 13485: Tıbbi Cihaz Yönetim Sistemi.
16949 Kalite Yönetim Sistemi nedir?
16949 Kalite Yönetim Sistemi nedir?
IATF 16949:2016, otomotiv endüstrisi için global alanda özel teknik gereklilikleri çerçeveleyen bir kalite yönetim standardıdır.Ekim 2016'da yayınlanan ve ISO/TS 16949'un yerini alan standardın temeli ISO 9001:2015'e dayanmaktadır.
9001 kalite yönetim sistemi nedir?
ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, müşteri beklentileri, ihtiyaçları ve mevzuat şartlarını karşılama yolu ile müşteri memnuniyetinin artırılmasını öngören dünyaca kabul görmüş bir kalite yönetimi sistemi biçimidir.
Uluslararası sivil havacılık örgütleri nelerdir?
Uluslararası Havacılık Otoriteleri
- ICAO – Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü
- IATA – Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği.
- EUROCONTROL – Avrupa Hava Seyrüseferi Güvenliği Teşkilatı
- ACI – Uluslararası Havalimanları Konseyi (Airports Council International)
- EASA – Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı