- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.242
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 959
- Puan
- 113
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 1.765
- Meslek
- Webmaster
Aşçılıkta Kors ne demek?
Fransız' cada "cours" (course ing.) "koşu" anlamına gelir.Türkçe mutfak terminolijisindeki anlamını "sıra/dize" olarak tabir etsekte uluslararası olarak değiştirilmeden course (kors) olarak kullanılır.
Torşon hangi dil?
Torşon. Yine aslı Fransızca bir sözcük olan "torchon" kelimesinin fonetik çevirisiyle dilimize geçen "torşon" sözcüğü ilk kez duyanlar için ilginç gibi gelse de aslında temelde kendisi bir çeşit bez.
Fabrikalarda, vapur, tren vb. taşıtlarda ocağa kömür atıp ateşin devamlı yanmasını sağlayan kimse, ateşçi. 2. Ocak bacalarını temizleyen kimse. 3. Kahvelerde ocak başında bulunan ve çay, kahve vb. hazırlayan kimse.
Alüminit ne demek?
Doğada rastlandığı gibi, doğaya uygun olan, doğa güçlerine, kurallarına uyan, tabii, natürel.
Aşçılıkta bağlamak ne demek?
Çorba ve tencere yemeği gibi sulu yemeklerin kıvamlarının bir sos, bağlayıcı ya da meyane yardımıyla koyulaştırılması durumuna "bağlamak" denir.
Unun kokusu çıkana kadar ne demek?
➡Kokusu Çıkmak deyiminin anlamı:Gizli yapılmış bir iş, daha sonra herkes tarafından bilinir olmaya başlamak.
Blend etmek ne demek?
Ile uyumlu olmak, uymak. yavaşŸça katmak.
Füzyon mutfak, farklı milletlere, bölgelere ya da yörelere özgü lezzetlerin, yemek pişirme tekniklerinin veya malzemelerin bir arada kullanılmasını temel alan bir akım. Füzyon mutfak kapsamında dünya mutfaklarının gelenekleri aynı tabakta birleşiyor, böylece ortaya özgün ve yenilikçi tatlar çıkabiliyor.
Mutfakta kesilme nedir?
KESİLMEK. Özellikle çorbayı meyane ile bağlarken ya da süt kaynatırken yaşanan, kıvam farklılığına "kesilme" denir. Bu durum çorbanız parça parça olur ya da sütünüz parçalanarak farklı bir kıvama bürünür.
Mizanplas ne demek?
Mutfakta veya restoranda yemek ve servis öncesi yapılan hazırlıklara mizanplas denilir. Mizanplas restoran mutfaklarında ne kadar özenle ve titizlikle uygulanırsa işlerin ilerleyişi de o derece hızlı ve sorunsuz olur. Böylece mutfakta kimse birbirine karışmaz ve işler de gecikmez.
Soslar nasıl bağlanır?
Sos, çorba ve yahni gibi sulu yiyecekleri koyulaştırma işlemi. Bu işlem için kullanılan ekmek içi ve yumurta sarısının yerine modern mutfakta mısır nişastası ve krema tercih ediliyor.
Yemek bağlamak ne demek?
Bağlamak; çorba, sos, yahni gibi su içeriği yüksek olan yemeklerin koyulaştırılması işlemine verilen isimdir.