Ascilikta ZEST ne demek?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Katılım
27 Aralık 2022
Mesajlar
342.271
Çözümler
4
Tepkime puanı
1.126
Puan
113
Yaş
36
Konum
Adana
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
3.021
Meslek
Webmaster

Aşçılıkta ZEST ne demek?


Zest. Yabancı tariflerde, hatta günümüzde birçok Türkçe tarifte de kullanılan "zest" kelimesi, limon, portakal, lime gibi turunçgillerin kabuklarından rendelenerek ya da incecik kesilerek elde edilen kısım.

Mutfakta CORS ne demek?


Mutfakta CORS ne demek?
Fransız' cada "cours" (course ing.) "koşu" anlamına gelir.Türkçe mutfak terminolijisindeki anlamını "sıra/dize" olarak tabir etsekte uluslararası olarak değiştirilmeden course (kors) olarak kullanılır.

Kloş mutfakta ne demek?


Kloş mutfakta ne demek?
Kloş (Cloche) Profesyonel mutfaklarda kullanılan pek çok terim gibi kloş sözcüğü de aslında Fransızca "cloche" sözcüğünden gelen bir terim. Kısaca "tabak kapağı" anlamına geliyor ve yukarıda da gördüğünüz gibi müşteriye sunulana dek yemeklerin üzerinin kapatılmasını sağlıyor.

Limon zest nedir nasıl yapılır?


Son zamanların popüler kavramı olarak ortaya çıkan zest aslında bir gıda maddesidir.
- Zest, limon, portakal, ağaç kavunu ve narenciye kabuklarından kazınarak ya da kesilerek hazırlanan bir gıda maddesidir.
- Kesilen kabuklardan sonra her bir parçanın yeterince ince dilimler şeklinde olduğuna dikkat edilmelidir.

Onion Pique ne demek?


Onion Pique ne demek?
Oignon Pique Oignon Pique delinmiş soğan anlamına gelen Fransız bir mutfak terimidir. Soyulmuş bütün bir soğan üzerine defne yaprakları tutturulur. Kurutulmuş karanfiller bu işlemde çivi görevini üstlenir. Eğer karanfil yoksa ya da kullanılmak istenmiyorsa yerine kürdan saplanabilir.

FEZU nedir mutfak?


FEZU nedir mutfak?
Füzyon mutfak, farklı milletlere, bölgelere ya da yörelere özgü lezzetlerin, yemek pişirme tekniklerinin veya malzemelerin bir arada kullanılmasını temel alan bir akım. Füzyon mutfak kapsamında dünya mutfaklarının gelenekleri aynı tabakta birleşiyor, böylece ortaya özgün ve yenilikçi tatlar çıkabiliyor.

Portakal zest nasıl yapılır?


Garnished Onion ne demek?


Garnished Onion ne demek?
Garnished Onion (Garnişt Anyın) Doğrama şekli değildir. Kullanıldığı yere göre büyük veya küçük soğanın dış kabukları, dağılmayacak şekilde soyulur. Üzerine bir defne yaprağı iki karanfil, sivri kısımları batırılarak tutturulur (Gürman, 2003: 75). Kaynak: Güldemir, 2009.
 
Zest, mutfak terimlerinden biri olarak limon, portakal, lime gibi turunçgillerin kabuklarından rendelenerek ya da incecik kesilerek elde edilen kısıma denir. Genellikle tatlandırıcı ve aromatik bir bileşen olarak kullanılır ve yemeklere, içeceklere veya tatlılara hoş bir aroma ve tat katmak için kullanılır.

Limon zest yapımı oldukça kolaydır. Limonun veya başka bir turunçgilin kabuğunu rendeleyerek veya ince ince dilimleyerek yapabilirsiniz. Kabuğu rendelerken beyaz kısmını değil sadece renkli dış kısmını rendelemeniz önemlidir, çünkü beyaz kısım acı bir tat verebilir. Tek yapmanız gereken, elde ettiğiniz rendelenmiş veya kesilmiş kabukları yemeğinize eklemektir.

Zest, özellikle tatlı tariflerinde veya kokteyllerde sıkça kullanılan bir malzeme olup, yemeğe veya içeceğe canlılık ve fresh bir tat katar. Ayrıca, kabuklarını değerlendirerek yemek hazırlamak da israfı önleyici bir yaklaşım olabilir.
 

2021 kasim dolunay ne zaman?

Insanliga karsi suclarda sucun magduru kimdir?

  1. Konular

    1. 1.282.105
  2. Mesajlar

    1. 1.681.226
  3. Kullanıcılar

    1. 31.960
  4. Son üye

Geri
Üst Alt