- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.271
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1.126
- Puan
- 113
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 3.021
- Meslek
- Webmaster
Aşçılıkta ZEST ne demek?
Zest. Yabancı tariflerde, hatta günümüzde birçok Türkçe tarifte de kullanılan "zest" kelimesi, limon, portakal, lime gibi turunçgillerin kabuklarından rendelenerek ya da incecik kesilerek elde edilen kısım.
Mutfakta CORS ne demek?
Mutfakta CORS ne demek?
Fransız' cada "cours" (course ing.) "koşu" anlamına gelir.Türkçe mutfak terminolijisindeki anlamını "sıra/dize" olarak tabir etsekte uluslararası olarak değiştirilmeden course (kors) olarak kullanılır.
Kloş mutfakta ne demek?
Kloş mutfakta ne demek?
Kloş (Cloche) Profesyonel mutfaklarda kullanılan pek çok terim gibi kloş sözcüğü de aslında Fransızca "cloche" sözcüğünden gelen bir terim. Kısaca "tabak kapağı" anlamına geliyor ve yukarıda da gördüğünüz gibi müşteriye sunulana dek yemeklerin üzerinin kapatılmasını sağlıyor.
Limon zest nedir nasıl yapılır?
Son zamanların popüler kavramı olarak ortaya çıkan zest aslında bir gıda maddesidir.
- Zest, limon, portakal, ağaç kavunu ve narenciye kabuklarından kazınarak ya da kesilerek hazırlanan bir gıda maddesidir.
- Kesilen kabuklardan sonra her bir parçanın yeterince ince dilimler şeklinde olduğuna dikkat edilmelidir.
Onion Pique ne demek?
Onion Pique ne demek?
Oignon Pique Oignon Pique delinmiş soğan anlamına gelen Fransız bir mutfak terimidir. Soyulmuş bütün bir soğan üzerine defne yaprakları tutturulur. Kurutulmuş karanfiller bu işlemde çivi görevini üstlenir. Eğer karanfil yoksa ya da kullanılmak istenmiyorsa yerine kürdan saplanabilir.
FEZU nedir mutfak?
FEZU nedir mutfak?
Füzyon mutfak, farklı milletlere, bölgelere ya da yörelere özgü lezzetlerin, yemek pişirme tekniklerinin veya malzemelerin bir arada kullanılmasını temel alan bir akım. Füzyon mutfak kapsamında dünya mutfaklarının gelenekleri aynı tabakta birleşiyor, böylece ortaya özgün ve yenilikçi tatlar çıkabiliyor.
Portakal zest nasıl yapılır?
Garnished Onion ne demek?
Garnished Onion ne demek?
Garnished Onion (Garnişt Anyın) Doğrama şekli değildir. Kullanıldığı yere göre büyük veya küçük soğanın dış kabukları, dağılmayacak şekilde soyulur. Üzerine bir defne yaprağı iki karanfil, sivri kısımları batırılarak tutturulur (Gürman, 2003: 75). Kaynak: Güldemir, 2009.