Son Konular

• SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

Değerli Forum Üyeleri,

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 87. yıl dönümünde (10 Kasım 1938), minnet ve rahmetle anıyoruz.

SAAT: 09:05

"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

Ruhu Şad Olsun.

10 Kasım 2025 | [ ForumSitesi.Com.TR / Yönetim Ekibi]

Asevinden yemek nasil alinir?

Rahat ve hazirol nasil yapilir?

Hiruzen nasil oldu?

Editör

Yeni Üye
Puan 0
Çözümler 0
Editör

Aşevinden yemek nasıl alinir?

Aşevinden yararlanmak isteyen muhtaç kişiler aşağıda yer alan "Vakıflar Genel Müdürlüğü Aşevi ve Kuru Gıda Hizmeti Başvuru Formu"nu doldurmak suretiyle İstanbul Vakıflar I. Bölge Müdürlüğüne şahsen veya posta yoluyla başvuru yapabilirler.

Aş evleri nereye bağlı?

MADDE 4 – (1) Bu Yönetmelikle ve ilgili diğer mevzuatla verilen görevleri yürütmek üzere, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı olarak Aşevi kurulmuştur.

Yardım kolisi için nereye başvurulur?

Yardım kolisi için nereye başvurulur?
İhtiyaç sahipleri yardım kolisi, kupon ya da maddi yardımlar ile belediyelerden erzak yardımı alabilmektedirler. Maddi Yardım Başvurusu Hangi Kurumlara Yapılabilir? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na, kaymakamlıklara, muhtarlıklara yardım başvurusu yapılabilmektedir.

Aş Evi kimlere yemek verir?

İhtiyaç sahibi kişilerin hizmetine sunulmakta, öğretim süresi boyunca öğrencilere öğle yemeği hizmeti olarak verilmektedir. Aşevlerine gelemeyecek durumda olan hasta, yaşlı ve engellilerimizin yemekleri ise özel sefer taslarında evlerine ulaştırılmaktadır.

Aşevinden kimler yararlanabilir?

Kızılay Aşevlerinden Kimler Nasıl Faydalanıyor?
- İhtiyaç sahibi kişilerin hizmetine sunulmakta,
- Öğretim süresi boyunca öğrencilere öğle yemeği hizmeti olarak verilmektedir.
- Aşevlerine gelemeyecek durumda olan hasta, yaşlı ve engellilerimizin yemekleri ise özel sefer taslarında evlerine ulaştırılmaktadır.

Aş Evi kimlere verilir?

Aş Evi kimlere verilir?
Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan işsiz ve gelirsiz vatandaşlar. Aylık geliri net asgari ücretten fazla olmayan vatandaşlar. 7/1976 tarihli ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun gereğince aylık alanlar.

Vakıflar Genel Müdürlüğü yardım kimlere verilir?

Vakıflar Genel Müdürlüğünce, vakfiyelerde yer alan hayır şartlarının yerine getirilmesi amacıyla muhtaç aylığı bağlanmaktadır. Annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklar ile % 40 ve üzeri engelli olan muhtaçlara aşağıdaki şartların tamamını sağlamaları halinde muhtaç aylığı bağlanır.

Aş Evi ne işe yarar?

Aşevi, yoksulları yemek yemesine yarayan bir yerdir. Aynı zamanda lokanta anlamına gelse de aşevlerinde yoksullara, imkanı olmayanlara ücretsiz bir şekilde yemek dağıtımı yapılır.

Aşevi kurmak ne kadar?

Aşevi kurmak ne kadar?
12 aylık projenin toplam maliyeti 398.800,00. -TL olarak hesaplanmıştır. Bu çıkarılan maliyet tahmini ortalama maliyet olup, fiyatlar ve ihtiyaçlar duruma göre artabilecek veya azalabilecektir.

Aşevinden yemek almak için yapılması gereken başvurular ve hizmetler ile ilgili detaylı bilgiler verilmiş. Aşevinden yararlanmak isteyen kişilerin başvuru formunu doldurarak başvuru yapabilecekleri belirtilmiş. Ayrıca ihtiyaç sahiplerinin yemeklerini alacakları yerler ile ilgili bilgiler paylaşılmış. Aş evleri Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı olarak hizmet veriyor ve ihtiyaç sahiplerine yemek hizmeti sunuyor. Yardım kolisi için başvuruların nasıl yapılabileceği ve hangi kurumlara başvurulabileceği açıklanmış.

Aş evinden yararlanabilen kişilerin kimler olduğu da detaylı bir şekilde anlatılmış. İhtiyaç sahibi kişilere, öğrencilere, hastalara, yaşlılara ve engellilere yemek hizmeti sağlandığı belirtilmiş. Aş evinden faydalanabilmek için belirli kriterlerin sağlanması gerektiği vurgulanmış.

Ayrıca, aş evlerinin ne işe yaradığı da açıklanmış. Aşevlerinin yoksullara, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz yemek hizmeti sunduğu ve yemek yemesine yardımcı olduğu belirtilmiş.

Son olarak, aşevi kurmanın maliyetine dair bilgi verilmiş. 12 aylık bir projenin toplam maliyetinin 398.800,00 TL olduğu belirtilmiş ancak bu rakamın değişebileceği ve duruma göre artabileceği ya da azalabileceği vurgulanmış.

Rahat ve hazirol nasil yapilir?

Hiruzen nasil oldu?

1. Konular

1. 1.284.129
  2. Mesajlar

1. 1.687.296
  3. Kullanıcılar

1. 32.597
  4. Son üye

Geri
Üst Alt