- Katılım
- 27 Ara 2022
- Mesajlar
- 341,798
- Tepkime puanı
- 58
Asfinik ne işe yarar?
Atmosfer ortamında kolaylıkla buharlaştığından haşere (böcek türleri) ile mücadelede kullanılır. Güveleri uzaklaştırdığından yünlü kumaş ve kürkleri korumakta kullanılır. Sanayide eritici, yakıt ve boya hammaddesi olarak; eczacılık ve parfümeride ise ara madde olarak kullanılır.Naftalin hangi böcekleri öldürür?
Güvelerle mücadele için kullanılan naftalinin bu böcekler için de kovucu etkisi vardır. Naftalin kokusuna gümüş böcekleri tahammül edemez. Örümcekler : Örümcekler genellikle kiler, garaj, apartman bodrumları gibi rahatsız edilmeyecekleri bölgelerde yaşamlarını sürdürmeyi tercih ederler.
Naftalin toprağa zarar verir mi?
Naftalinin toprakta 1-3 ay, göl ve nehirlerde ise iki hafta süreyle varlığını koruduğunu dile getiren Soner, “Naftalinin solunum, deri ve ya oral yolla emilimi yüksektir. Kıyafetlerden arındırılması oldukça zordur. Bu nedenle maruz kalan kıyafetler mutlaka yıkanmalı ve uzun süre açık havada bırakılmalıdır” dedi.Asfinik zararlı mıdır?
Naftalin çoğu zaman insanlar için güvenli sayılan bir kimyasaldır; ancak kullanımı abartılırsa veya düzenli ve çok uzun süreler naftalinden saçılan gaza maruz kalınırsa, kırmızı kan hücreleri tamamen parçalanabilir veya oksijen taşıyamaz hale gelebilir. Bu durumda, naftalin zehirlenmesi denen bir durum oluşur.
Naftalin evlerde, eczacılıkta, sanayide, yakıt ve boya ham maddesinde, parfümde ara madde olarak kullanılmaktadır. Naftalinin evlerde kullanımı ise banyolarda kötü kokuları engellemek ve lavaboların temiz kalmasını sağlamak amacıyla lavabo deliklerine koyulmasıyla kullanılır.
Naftalin kanser yapar mı?
Doğan, naftalinin kanserojen bir madde olduğunu söylüyor. Doğan, “Naftalin, yapısı gereği vücuda çabuk tesir eder. Uzun süre ya da aşırı solunması sonucu akciğer veya gırtlak kanserine sebep olur. Ayrıca mide bulantısı, baş dönmesi, kusma, bayılma, ciğerlerde hasar meydana getirebilir.
Naftalin kafa yapar mı?
Bu sırada kafa karışıklığı, kasılmalar, baş dönmesi, baş ağrıları, kalp ritminde artış, düşük kan basıncı, idrarda azalma, işeme sırasında görülen sancılar, nefes darlığı, deride sararma gibi belirtiler de görülür.Naftalin kokusu fareyi kaçırır mı?
Fareleri, onların sevmediği kokular ile kaçırmak isteyenlerin uyguladıkları yöntemler şunlardır: Naftalin: Daha çok güve öldürücü olarak kullanılan naftalin, keskin kokuya sahip olması nedeniyle fareleri kaçıran kokular arasında yer alır.