Son Konular

Asım Kurt

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
1.765
Meslek
Webmaster
Unvan
Spor Yöneticisi

Doğum Tarihi
1907

Ölüm Tarihi
1971

Ülke
Türkiye

1907 yılında Sakarya'da doğan Kurt, Gençlerbirliği'nde uzun süre futbol oynadı. Bu arada kayakla da uğraştı. Kayağa yönetici olarak büyük katkılarda bulundu. 1948-1956-1960-1964 Kış Kayak Olimpiyatları'nda Milli Takım'a başkanlık yaptı. 1946-70 yılları arasında Türkiye Kayak Federasyonu Başkanlığı görevini üstlendi. 1971 yılında vefat etti.

Asım Kurt, 1907 yılında Sakarya'da doğmuş ve 1971 yılında vefat etmiş bir spor yöneticisidir. Gençlerbirliği kulübünde uzun yıllar futbol oynamış ve aynı zamanda kayak sporuyla da ilgilenmiştir. Kayakta yönetici olarak önemli katkılar yapmıştır. Kurt, Türkiye'nin 1948, 1956, 1960 ve 1964 Kış Olimpiyatları'nda Milli Takım Başkanlığı yapmıştır. Aynı zamanda 1946-1970 yılları arasında Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı olarak görev yapmıştır. Türk sporuna önemli katkıları olan Asım Kurt'un yaşamı spor camiasında unutulmaz bir iz bırakmıştır.

Artun Ünsal

Arabistanlı Lawrence

Benzer Konular

• Soru Soru
Asım Can Gündüz Kimdir? Erken Yaşamı ve Eğitimi Asım Can Gündüz, 15 Ağustos 1955 tarihinde Istanbul, Türkiye'de doğmuştur. Müzik ile iç içe bir ailede büyüyen Gündüz, genç yaşlarından itibaren müziğe olan ilgisini göstermiştir. Eğitim hayatına İstanbul'da başlayan Gündüz, daha sonra ailesiyle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru Soru
Atabarut Kurt, genç yaşına rağmen kariyerinde hızlı adımlarla ilerleyen ve birçok alanda ismini duyuran bir yetenek olarak dikkat çekiyor. İşte Atabarut Kurt'un hayatı ve başarılarına dair detaylar. Erken Yaşam ve Eğitimi Atabarut Kurt, 1990 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Eğitim hayatına...
Cevaplar
1
Görüntüleme
14
  • Soru Soru
Mustafa Asım Köksal, 1913 yılında Türkiye'nin Kayseri ilinde doğmuş, İslam tarihi alanında önemli eserler vermiş bir yazardır. Onun yaşamı ve eserleri, İslam tarihine olan katkılarıyla dikkat çekmektedir. Hayatı ve Eğitimi Mustafa Asım Köksal, küçük yaşlarda dini eğitim almaya başlamış ve bu...
Cevaplar
1
Görüntüleme
8
  • Soru Soru
Prof. Dr. Asım Orhan Barut, Türk teorik fizikçi ve akademisyen olarak bilim dünyasında önemli bir iz bırakmıştır. 1926 yılında Malatya, Türkiye'de doğan Barut, eğitimine İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'nde başlamış ve ardından doktora çalışmalarını Zürih Üniversitesi’nde tamamlamıştır...
Cevaplar
1
Görüntüleme
14
  • Soru Soru
Dr. Asım Orhan Barut: Teorik Fizikte İz Bırakan Bir Bilim İnsanı Dr. Asım Orhan Barut, 1926 yılında Malatya, Türkiye'de doğmuş ve bilim dünyasında önemli izler bırakmış bir teorik fizikçidir. Kariyeri boyunca atom fiziği, kuantum mekaniği ve matematiksel fizik alanlarında yaptığı önemli...
Cevaplar
1
Görüntüleme
4
  1. Konular

1. 1.281.141
  2. Mesajlar

1. 1.678.837
  3. Kullanıcılar

1. 31.783
  4. Son üye

Geri