Son Konular

Asker esi nasil maas alir?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Asker eşi nasıl maaş alır?

Muhtaç Asker Ailesi Yardım programında, askere gitmiş veya gidecek olan kişi evli ise, sadece resmi nikâhlı eşin başvurusu alınır ve yalnızca resmi nikâhlı eş bu yardım programından faydalandırılır. Bu yardım programına başvuru sırasında, asker ile eşinin aynı hanede oturma veya aynı yerde ikamet etme şartı aranmaz.

Asker eşine maaş ne kadar?

Asker eşine maaş ne kadar?
Aylık 275 TL olmak üzere 2 ayda bir 550 TL'lik düzenli ödeme hak sahibi vatandaşlarımızın PTT'deki hesaplarına yatırılmaktadır. Soru 6: Muhtaç Asker Ailesi Yardımı kapsamında ne kadar süre ödeme alabilirim? Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı askerlik süresince devam etmekte olup en fazla on iki ay sürmektedir.

Asker eşi maaş için nereye başvurulur?

Asker eşi maaş için nereye başvurulur?
Başvurular illerde valilik, ilçelerde ise kaymakamlık bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılıyor. 'Vakıf Mütevelli Heyeti' sosyal inceleme raporları doğrultusunda uygun görürse yardım kararını onaylıyor.

2021 asker eşi maaşı ne zaman yatar?

Ödemeler en geç ayın 28'inde yatar. Örneğin muhtaç asker ailesi para yardımına Mart ayında başvuru yapan kişi Nisan 24'te destek ödemesini alır. Başvuru sonucu ise başvur yapılan ay içinde sorgulama sistemi üzerinden öğrenilir.

Eşi asker olan kadına maaş başvurusu nereye yapılır?

Eşi asker olan kadına maaş başvurusu nereye yapılır?
Muhtaç Asker Ailesi yardım programında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuru yaptığınız tarih baz alındığından, sadece kabul edilme tarihiyle ilgili geriye dönük ödeme alınabilir. İade edilen ödemelerle ilgili geriye yönelik ödeme alınamamaktadır.

2022 asker eşi maaşı ne kadar?

2022 asker eşi maaşı ne kadar?
Muhtaç Asker Ailesi Eşine Para Yardımı Ne Kadar? Muhtaç asker ailesini para yardım tutarı, aylık minimum 275 TL'dir. Devlet her iki ayda bir yardım alan ailelerin PTT'de otomatik şekilde açılan hesaplarına en az 550 TL para yatırır.

Asker yardımı kimlere verilir?

Devlet zorunlu askerlik hizmetini yürüten, muhtaç er ve erbaşların ailelerine düzenli nakit yardımı yapıyor. Buna, 'Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı' deniyor. Ödeme 2 ayda bir yapılıyor, aylık 400 lira olmak üzere 2 ayda toplam 800 lira şeklinde PTT'ye yatırılıyor.

Asker Ailesi Yardımı kaç ay veriliyor 2021?

Asker Ailesi Yardımı kaç ay veriliyor 2021?
Lisans mezunu olan ve uzun dönem askerlik yapan askerlerim ailelerine 12 ay boyunca düzenli olarak yardım ödemesi yapılır. 6 ay boyunca kısa dönem askerlik yapanların ailelerine ise 3 ay boyunca yardım ödemesi yapılır.

Asker eşi ne kadar maaş alır 2022?

Asker eşi ne kadar maaş alır 2022?
Bunun dışında vatandaşlarımızdan herhangi bir belge talep edilmemektedir. Muhtaç Asker Ailesi Yardım ödemesi ne kadardır? Aylık 275 TL olmak üzere 2 ayda bir 550 TL'lik düzenli ödeme hak sahibi vatandaşlarımızın PTT'deki hesaplarına yatırılmaktadır.

Asker eşine maaş ne kadar 2022?

Muhtaç Asker Ailesi Yardımı programı kapsamında asker eşlerine yönelik verilen maaşlarla ilgili detaylı bilgiler verilmiştir. Özetlemek gerekirse:
- Aylık maaş tutarı 275 TL olup, 2 ayda bir ödenmektedir. Bu şekilde 550 TL'lik düzenli ödemeler yapılmaktadır.
- Yardım programı, askerlik süresince devam etmekte olup en fazla on iki ay sürmektedir.
- Başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılmalıdır. Başvuruların kabul edilmesi durumunda ödemeler PTT hesaplarına yatırılmaktadır.
- Ödemeler en geç ayın 28'inde yatırılmaktadır.
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından belge talep edilmemektedir.

Bu bilgiler ışığında, Asker Eşi Maaşı hakkında daha fazla detay almak ya da başvuru süreciyle ilgili sorularınızı iletmek isterseniz memnuniyetle yardımcı olurum.

Geri
Üst Alt