Son Konular

Aslı Enver

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
1.765
Meslek
Webmaster
Aslı Enver Biyografisi
Aslı Enver, 10 Mayıs 1984 tarihinde Londra'da ailesinin ikinci çocuğu olarak doğmuştur. Bir abisi bir kız kardeşi vardır. Tekstilci Babası bir Kıbrıs Türk'üdür. Annesi Dilek hanım eğitim için Türkiye'den Londra'ya gittiğinde babasıyla orada tanışıp evlenmiş. İlkokulu Londra'da okudu. Aslı Enver 1996 yılına kadar 12 yaşındayken ailesiyle birlikte Londra'dan istanbul'a taşınmıştır. Pera Güzel Sanatlar Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Haliç Üniversitesi'nin Tiyatro Bölümünden mezun olmuştur.
2003 yılında "Hayat Bilgisi" adlı dizide oynadı, 2007 yılında Kanal D'de yayınlanmaya başlayan "Kavak Yelleri" adlı gençlik dizisinde başrol Mine Ergun karakterini canlandırdı. Aslı Enver, 2007 – 2011 yılları arasında "Kavak Yelleri" adlı dizide İbrahim Kendirci, Dağhan Külegeç, Pelin Karahan, Sarp Apak ile birlikte başrolde oynadı.
2012 yılında yine baş rolde "Suskunlar" dizisinde oynadı. 2013 yılında da "Kayıp" dizisinde ve "Tamam Mıyız?" sinema filminde oynadı.
Aslı Enver, oynadığı sinema ve dizilerden başka; Yapı Kredi, maviyesil, Lenda rol almıştır.
Aslı Enver, 13 Temmuz 2012 tarihinde oyuncu Birkan Sokullu ile evlendi. 26 Ağustos 2015 tarihinde boşandıklarını duyurdular.
Aslı Enver, 2014 yılında "Bana Artık Hicran De" adlı dizide; Buğra Gülsoy, Alican Yücesoy, Şebnem Hassanisoughi ile başrol oyunculuğunu üstlenmiştir. Dizi'nin geniş oyuncu kadrosunda Nadir Sarıbacak, Tamer Levent, Nur Sürer ve Zeyno Eracar gibi ünlü isimler yer almaktadır.
15 Ocak 2016 tarihinde vizyona girecek olan ve yıllar sonra karşılaşan iki kardeşin hikayesinin anlatıldığı "Kardeşim Benim" adlı sinema filminde Murat Boz ve Burak Özçivit ile birlikte başrolde oynadı.
2016 yılında show Tv'de oynayacak olan ve yapımcılığını, Endemol Shine Türkiye'nin üstlendiği "Kış Güneşi" adlı dizide Şükrü Özyıldız ve Aslı Enver başrolde oynarken; Mahir Günşiray, Şenay Gürler, Hakan Gerçek, Başak Parlak, Berrak Kuş ve Hakan Boyav diğer rollerde yer aldı.
2015 yılında çekilen "Kardeşim Benim" adlı sinema filminde Murat Boz ile yakınlaşmasının ardından birlikte olmaya başladılar.
Tiyatro Oyunları : Evcilik Oyunu, Pera Tiyatrosu Yangın Yerinde Orkideler, Pera Tiyatrosu Eski Fotoğraflar, Haliç Üniversitesi
Filmleri ve Dizileri : 2002 – Ayna (Kısa Film) 2002 – Uzay Sitcomu(TV Dizisi) 2003 – Hayat Bilgisi 2007 – 2011 – Kavak Yelleri(TV Dizisi) 2012 – Suskunlar(TV Dizisi) 2013 – Kayıp(Özlem Albayrak)(TV Dizisi) 2013 – Tamam Mıyız? (Sinema Filmi) 2014 – Bana Artık Hicran De (Hicran Eyüpoğlu)(TV Dizisi) 2015 – Mutlu Ol Yeter (Zeynep) (TV Dizisi) 2016 – Kış Güneşi (Nisan)(TV Dizisi) 2016 – Kardeşim Benim (Sinema Filmi)

Aslı Enver, 10 Mayıs 1984 tarihinde Londra'da doğmuş olup ailesinin ikinci çocuğudur. Bir abisi ve bir kız kardeşi bulunmaktadır. Babası Kıbrıs Türkü olan Aslı Enver'in annesi Dilek Hanım, eğitim için Türkiye'den Londra'ya gitmiş ve orada babasıyla tanışıp evlenmiştir. İlkokulu Londra'da tamamlayan Aslı Enver, 12 yaşındayken 1996 yılında ailesiyle birlikte İstanbul'a taşınmıştır. Pera Güzel Sanatlar Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Haliç Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nden mezun olmuştur.

Oyunculuk kariyerine 2003 yılında "Hayat Bilgisi" adlı dizide rol alarak başlayan Aslı Enver, 2007-2011 yılları arasında "Kavak Yelleri" adlı gençlik dizisinde başrol karakter Mine Ergun'u canlandırmıştır. Ardından 2012'de "Suskunlar" ve 2013'te "Kayıp" dizilerinde ve "Tamam Mıyız?" sinema filminde rol almıştır. Bunların yanı sıra Aslı Enver, Yapı Kredi, maviyesil, Lenda gibi markaların reklam filmlerinde de yer almıştır.

2012 yılında oyuncu Birkan Sokullu ile evlenen Aslı Enver, 2015 yılında boşanmıştır. Sonrasında 2014'te "Bana Artık Hicran De" dizisinde, 2016'da "Kardeşim Benim" adlı sinema filminde Murat Boz ve Burak Özçivit ile başrolde yer almıştır. Ayrıca 2016 yılında "Kış Güneşi" adlı dizide Şükrü Özyıldız ile birlikte başrolü paylaşmıştır.

Tiyatro kariyerine de sahip olan Aslı Enver, "Evcilik Oyunu", "Yangın Yerinde Orkideler", "Eski Fotoğraflar" gibi oyunlarda da rol almıştır.

Aslı Enver'in film ve dizi kariyerinde yer aldığı bazı yapımlar şunlardır:
- Ayna (Kısa Film) - 2002
- Uzay Sitcomu (TV Dizisi) - 2002
- Hayat Bilgisi - 2003
- Kavak Yelleri (TV Dizisi) - 2007-2011
- Suskunlar (TV Dizisi) - 2012
- Kayıp (Özlem Albayrak) (TV Dizisi) - 2013
- Tamam Mıyız? (Sinema Filmi) - 2013
- Bana Artık Hicran De (Hicran Eyüpoğlu) (TV Dizisi) - 2014
- Mutlu Ol Yeter (Zeynep) (TV Dizisi) - 2015
- Kış Güneşi (Nisan) (TV Dizisi) - 2016
- Kardeşim Benim (Sinema Filmi) - 2016

Başarılı oyuncu Aslı Enver, geniş bir kitle tarafından sevilerek takip edilmekte ve kariyerine başarılı bir şekilde devam etmektedir.

Alaaddin Yılmaz

Ahmet Arpat