haberci
Efsanevi Üye

Bornova'da Yangın Faciası: Astım Hastası Kadın Hayatını Kaybetti
İzmir'in Bornova ilçesinde, evde tek başına yaşayan ve astım hastası olan bir yaşlı kadın, çıkan yangında yaşamını yitirdi. Sabah saatlerinde Atatürk Mahallesi'nde meydana gelen acı olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Yangın, 857 Sokak üzerinde bulunan 2 katlı bir binanın üst katında başladı. Evde yalnız yaşayan ve astım hastası olduğu öğrenilen 74 yaşındaki Vesile Oturmazer'in solunum cihazına bağlı olduğu bilgisi de olaya üzücü bir boyut kattı. Komşular, dumanları ve alevleri fark ederek durumu hemen yetkililere bildirdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ekipleri ve polisler sevk edildi. Polis ekipleri çevre güvenliğini sağlarken, itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Ancak ne yazık ki, yangın söndürüldüğünde Vesile Oturmazer'in hayatını kaybettiği belirlendi. Yaşlı kadının cansız bedeni olay yerinde bulundu ve savcılık incelemesinin ardından morga kaldırıldı.
Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, yangının çıktığı evde detaylı incelemelerde bulundu. Yangının sebebi ve olayla ilgili detayları belirlemek amacıyla başlatılan soruşturma devam ediyor. Bu acı olay, Bornova halkını derinden üzmüş durumda.