Asurlu tüccarların ana merkezler arasında konakladıkları tesislere ne ad verilir?
Asur'la ticaret yapan merkezlerin hemen kent dışında "karum" adıyla bilinen pazarlar ve yerleşimler bulunurdu. Ticaret yolları üzerinde ayrıca konaklama birimleri, karumlara oranla daha küçük çaptaki ticari merkezler bulunur ve bunlara "vabartum" adı verilirdi.Karumu kim kurdu?
Karum , Asur dilinde liman ve rıhtım anlamına gelen, asıl anlamıyla "kentin yanında kurulan ticaret merkezi"dir. Asur ticaret kolonileri zamanında Anadolu'da Karumlar kurulmuştur.Kaneš nerede?
Kaneš nerede?Kültepe, Kayseri'de bulunan ve Kaniş (Kanesh) harabelerinin bulunduğu bir antik kent ve ören yeridir. 2014 yılından bu yana Türkiye'deki Dünya Mirası Alanları Geçici listesindedir.
Kültepeyi kim kurdu?
Hititlerin Anadolu'da kurduğu ilk kentin kalıntısı olan höyük ve onu saran Karum'dan oluşan Kültepe Ören Yeri'nde yönetim binalarının, dini yapıların, ev, dükkân ve atölyelerin kalıntıları görülmektedir. Asurların kurduğu büyük ticaret kolonileri karumların merkezi Kültepe'deki Karum'du ve diğer karumları yönetiyordu.Asurlular nerede ticaret yapmıştır?
1950-1730 yılları arasında Kuzey Mezopotamya bölgesinde yer alan Asurlu tüccarlar Orta Anadolu'ya ticaret yapmak için geliyorlardı. Bu ticaretin iyi işlemesi için, Asurlu tüccarlar Anadolu'da yerel beyliklerle antlaşmalar yaparak, bir ticaret ağının temellerini atmış oluyorlardı.Asurlular Kayseri'de kurulan ticaret merkezlerinin adı nedir?
Asurlular Kayseri'de kurulan ticaret merkezlerinin adı nedir?ESKİ ANADOLU'NUN İLK ULUSLARARASI TİCARET MERKEZİ: KÜLTEPE KANİŞ-KARUMU. Kaniş Krallığı'nın merkezi ve Anadolu'daki Asur Ticaret Kolonileri sisteminin başşehri olan Kültepe, Kayseri'nin 21 kilometre kuzeydoğusundadır.
Kültepe–Kaniş Karum medeniyetinin M.Ö. 4 binli yıllarda bile yazışmalar ve yazılı belgelerin tutulduğu ilk ören yerlerinden biri olduğunu belirten Prof. Dr.
Asur Ticaret Kolonileri Çağında Kültepe, Kaniş krallığının merkezidir. Aynı zamanda, Anadolu'da Asurlular tarafından kurulmuş on Karum'un başkenti veya idare merkezidir.
Alişar antik kenti nerede?
Alişar antik kenti nerede?Alişar Höyüğü, Yozgat'ın 45 km güneydoğusunda, Alişar köyünün kuzeyinde bulunan bir höyüktür.