Modoratör
Yeni Üye
At eti hangi ülkelerde yenir?
At eti, Fransa, Belçika, Almanya ve İtalya gibi farklı Avrupa ülkelerinde tüketilir. Kasaplık olarak beslenen atlar, uzmanlaşmış kasaplarda satışa sunulur. Bunun dışında Meksika, Kazakistan, Kırgızistan ve Moğolistan da at eti yiyen ülkeler arasında yer alır.
Avrupa'da at eti yenir mi?
Avrupa'da at eti yenir mi?
Avrupa'da sadece Norveç, İzlanda ve İsveç'te at eti tüketimi yasak. Ancak özellikle Batı Avrupa'da at eti tüketimi son derece yaygın. Belçika, Avrupa'da en çok at eti ithalatı yapan ülkesi olarak öne çıkıyor. Her yıl 250.000 baş civarı kesim yapılıyor Avrupa'da.
Türkler at eti yer mi?
Türkiye'de at eti yiyen kişiler genellikle Altay Türkleri, Tatarlar ve Kırgızlar olduğu biliniyor. Bunun yanında Türk coğrafyasında yaşayıp Orta Asya kültüründen etkilenenlerin sayısı da az değildir. Orta Asya kültüründe bahar ayının gelmesi ile birlikte at kesme geleneği bulunuyor.
At eti yiyenlere ne denir?
At eti yiyenlere ne denir?
dan gelen bir geleneğin parçası olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle Şamanizm etiğinde at etinin ayrı bir yeri ve önemi bulunuyor. Türkiye?de ise at etini tercih edenlerin daha çok Tatarlar, Kırgızlar ve Altay kökenli insanlar olduğunu görmek mümkün.
Türkiye'de at eti satılıyor mu?
AB uyum yasaları kapsamında yürürlüğe giren Hayvan Sağlığı Zabıtası Yasası'yla artık özel mezbahalarda at kesilebilecek, at etinden elde edilen ürünler satılabilecek.
At eti sert mi?
At eti sert mi?
At eti özellikle hava ile temasa geçtiği zaman neredeyse ciğere yakın renk alır. Mesela at etinin lifi çok serttir. Çiğnendiğinde sertliği anlaşılır.
Türkiye'de at eti satışı serbest mi?
Türkiye'de at eti yasak mı?
Türkiye'de at eti yasak mı?
"At etinin tüketimi yasak değil" Türk Gıda Mevzuatı et ve et ürünleri tebliğine göre mevzuatta atın kasaplık hayvan tanımında yer aldığını belirten Durmuş, "Ülkemizde at etinin tüketimi ile ilgili olarak herhangi bir yasak mevcut değildir.
At eti yersek ne olur?
Yenmesinde sakınca yoktur. Et dokusu diğer etlere benzer. Protein, yağ, karbonhidrat, diğerlerinde olduğu gibi at etinde de vardır.
At eti ne işe yarar?
At eti ne işe yarar?
-At eti: Sıcak ve serttir, bele kuvvet verir, yani meniyi kuvvetlendirir. Vücuttaki zararlı gazları yok eder, insanı kuvvetlendirir. Onun zararı basura sebep olmasıdır. -Geyik eti: Yüz felcine ve bağırsak sancısına faydası vardır.
At ve eşek eti yemek caiz midir?
Kur'an ve Sünnette at eti yemenin hükmü hakkında açık bir delil bulunmamaktadır. Hanefî mezhebinde Ebû Hanife'den rivayet edilip tercih edilen görüş ile Malikîlerden gelen bir görüşe göre, at etinin yenilmesi tenzihen (helale yakın) mekruhtur.