Son Konular

At eti zararli mi?

Modoratör

Yeni Üye
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
1
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Credits
0

At eti zararlı mi?


İsteyenler, yenmek üzere yetiştirilmiş atların etlerini yiyebilirler ve bunun sağlık bakımından hiçbir sakıncası da yoktur. At eti, sığır veya koyun eti gibi birçok bakımdan "faydalı" bir besindir.

At eti yemek haram mı?


AT ETİ HARAM MI? Kur'an ve Sünnette at eti yemenin hükmü hakkında açık bir delil bulunmamaktadır. Hanefî mezhebinde Ebû Hanife'den rivayet edilip tercih edilen görüş ile Malikîlerden gelen bir görüşe göre, at etinin yenilmesi tenzihen (helale yakın) mekruhtur.

Sucuk at eti nasil anlasilir?


Sucuk at eti nasil anlasilir?
+ Çiğ hali daha koyu kırmızı renkte, + Havayla teması halinde rengi daha da koyulaşan, + Kıyması, kebabı, köftesi de nispeten daha elastik etlerdir. + Sucuk, sosis, salam üretiminde kullanılıyor olabilir.

At eti satmak serbest mi?


At eti satmak serbest mi?
AB uyum yasaları kapsamında yürürlüğe giren Hayvan Sağlığı Zabıtası Yasası'yla artık özel mezbahalarda at kesilebilecek, at etinden elde edilen ürünler satılabilecek. Orhan Çeker de, at etinin yenilmesinin dinen caiz olduğunu açıkladı. …

Eşek eti Sağlıklı mı?


Hayır, değildir. Bir et ürününde at veya eşek eti çıkması bir hayvan hastalığı durumu ya da hijyenik şartlardan kaynaklanan bir problem söz konusu olmadıkça sağlık açısından önemli sorunlar doğurmaz.

At eti lezzetli mi?


At eti kuzu ve dana etinden nispeten yumuşak ve tatlı. Bazı şefler dana ve geyik etinin bir karışımı gibi değerlendiriyor. Eti yumuşak olduğundan pişirme süresi kısa. En çok füme olarak servis ediliyor.

Hanefi mezhebine göre at eti haram mı?


Hanefi mezhebine göre at eti haram mı?
Yani yasak değildir ama tüketilmesi önerilmez. Mezhepler de bu konuda ayrı inanış içindeler. Şafii, Hanbeli, Zahiri mezhepleri, at etinin helal olduğu konusunda birleşirken, Zeydiye mezhebi haram, Hanefi mezhebi ise mekruh diyor.

Kirpi eti helal mi haram mı?


Kirpi eti helal mi haram mı?
"Yaratılışı bakımından iğrenç olan birtakım hayvanların etleri de haramdır, yenmez: Fare, yaban faresi, akrep, yılan, kene, kurbağa, kara ve deniz kaplumbağası, arı, kara sinek, sivrisinek, köstebek, kirpi, bit, pire gibi böcekler. Şafiilere göre kirpi eti caizdir.

Bir etin at eti olduğunu nasıl anlarız?


Bunu anlamanın en kolay yollarından biri etlerin rengine bakmaktır. Eğer etin rengi ciğeri andıracak kadar koyu renkse bu et at etidir. Çünkü dana eti kan kırmızı renkte olur. Etleri birbirinden ayırmanın bir diğer yolu ise sertlik derecelerine bakmaktır.

At eti tadı nasıl olur?


Tadı hafif. Yaşlı atlarsa koyu renge ve ağır tada sahip. At eti kuzu ve dana etinden nispeten yumuşak ve tatlı. Bazı şefler dana ve geyik etinin bir karışımı gibi değerlendiriyor.

Eski Türklerde at eti yenir mi?


Eski Türklerde at eti yenir mi?
Buradan at eti yemenin atın önemsenmediği için yenildiği sonucu çıkmasın; aksine, çok eski tarihlerde Türkler, atı kutsal ve değerli gördükleri için tanrılara hediye olarak sunmuşlar, dini törenlerde at etini tercih etmişlerdir (Doğan, 2006: 136).

At eti kesmek yasak mı?


At eti kesmek yasak mı?
"At etinin tüketimi yasak değil" Türk Gıda Mevzuatı et ve et ürünleri tebliğine göre mevzuatta atın kasaplık hayvan tanımında yer aldığını belirten Durmuş, "Ülkemizde at etinin tüketimi ile ilgili olarak herhangi bir yasak mevcut değildir.
 
At eti, yemek kültürlerine ve dinî inançlara göre farklı yorumlanabilen bir konudur. Genelde sağlık açısından herhangi bir zararı bulunmamaktadır ve bazı kültürlerde yenmesi yaygındır. Ancak dinî açıdan bazı müslüman mezheplerde at etinin tüketimi konusunda farklı görüşler bulunmaktadır.

Hanefi mezhebine göre at eti tüketilmesi mekruh yani önerilmez görülmektedir. Diğer mezheplerde ise (Şafiî, Hanbelî, Zahiri) at etinin helal olduğu konusunda birleşme söz konusudur. Zeydiye mezhebi at etini haram görürken, Şafiî mezhebi kirpi etinin caiz olduğunu belirtmektedir.

At eti, kuzu ve dana etine göre daha yumuşak ve kırmızı renkte olabilir. Tadı hafif ve tatlı olarak değerlendirilir. Pişirme süresinin kısa olması ve füme olarak servis edilmesi sıkça tercih edilen yöntemlerdir.

Eski Türklerde at etinin hem tüketildiği hem de dini törenlerde tercih edildiği bilinmektedir. Ancak günümüzde at eti tüketimiyle ilgili yasal bir yasak bulunmamaktadır ve belirli kurallar çerçevesinde ticaretinin yapılabildiği bilinmektedir.
 

Garanti Bonus Flexi temassiz var mi?

Lomber Hemilaminektomi nedir?

  1. Konular

    1. 1.281.596
  2. Mesajlar

    1. 1.679.805
  3. Kullanıcılar

    1. 31.867
  4. Son üye

Geri
Üst Alt