S
SoruCevap
Guest
Atatürk Üniversitesi bünyesinde birçok farklı disiplinde bölümler bulunmaktadır. Üniversite, öğrencilere geniş bir yelpazede eğitim imkanı sunmaktadır. Fen Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Edebiyat Fakültesi ve Tıp Fakültesi gibi farklı fakültelerde birçok bölüm bulunmaktadır. Biyoloji, İşletme, Elektrik Mühendisliği, Türk Dili ve Edebiyatı, Psikoloji gibi çeşitli alanlar öğrencilere sunulan eğitim programları arasında yer almaktadır. Atatürk Üniversitesi, öğrencilere nitelikli bir eğitim sunmayı hedeflemektedir.
İçindekiler
Atatürk Üniversitesi, çeşitli fakülteler ve bölümlerden oluşan geniş bir akademik yapıya sahiptir. Üniversitede yer alan bazı bölümler şunlardır:
İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler gibi bölümleri içeren fakültedir.
Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Psikoloji, Arkeoloji gibi bölümleri içeren fakültedir.
Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik gibi fen bilimleri bölümlerini içeren fakültedir.
Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği gibi mühendislik bölümlerini içeren fakültedir.
Tıp eğitimi veren fakültedir. Tıp Fakültesi bünyesinde çeşitli tıp alanlarında bölümler bulunmaktadır.
Veterinerlik eğitimi veren fakültedir. Hayvan sağlığı ve veterinerlik alanında bölümler bulunmaktadır.
Tarım, Bahçe Bitkileri, Zootekni gibi tarım ve hayvancılıkla ilgili bölümleri içeren fakültedir.
Eczacılık eğitimi veren fakültedir. İlaç ve ilaç teknolojileriyle ilgili programlar bulunmaktadır.
Diş hekimliği eğitimi veren fakültedir. Diş sağlığı ve tedavisiyle ilgili bölümleri içermektedir.
Gazetecilik, Radyo-Televizyon ve Sinema, Halkla İlişkiler gibi iletişim alanında bölümleri içeren fakültedir.
Grafik Tasarımı, Resim, Heykel gibi güzel sanatlar bölümlerini içeren fakültedir.
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği gibi spor alanında bölümleri içeren fakültedir.
Hukuk eğitimi veren fakültedir. Hukuki bilimlerle ilgili bölümleri içermektedir.
Yüksek lisans ve doktora programları sunan bir enstitüdür. Sanat ve tasarım odaklı bölümleri içermektedir.
Yüksek lisans ve doktora programları sunan bir enstitüdür. Fen bilimleri alanında bölümleri içermektedir.
Yüksek lisans ve doktora programları sunan bir enstitüdür. Sağlık bilimleriyle ilgili bölümleri içermektedir.
Yüksek lisans ve doktora programları sunan bir enstitüdür. Sosyal bilimler alanında bölümleri içermektedir.
Yüksek lisans ve doktora programları sunan bir enstitüdür. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ile ilgili bölümleri içermektedir.
Yüksek lisans ve doktora programları sunan bir enstitüdür. Türk dili üzerine çalışmalar yapan bölümleri içermektedir.
Tıp Fakültesi: Tıp eğitimi veren birimdir.
Hukuk Fakültesi: Hukuk alanında eğitim veren birimdir.
İlahiyat Fakültesi: İlahiyat alanında eğitim veren birimdir.
Eczacılık Fakültesi: Eczacılık eğitimi veren birimdir.
İletişim Fakültesi: İletişim alanında eğitim veren birimdir.
İçindekiler
Atatürk Üniversitesi Hangi Bölümler Var?
Atatürk Üniversitesi, çeşitli fakülteler ve bölümlerden oluşan geniş bir akademik yapıya sahiptir. Üniversitede yer alan bazı bölümler şunlardır:
1. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler gibi bölümleri içeren fakültedir.
2. Edebiyat Fakültesi
Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Psikoloji, Arkeoloji gibi bölümleri içeren fakültedir.
3. Fen Fakültesi
Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik gibi fen bilimleri bölümlerini içeren fakültedir.
4. Mühendislik Fakültesi
Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği gibi mühendislik bölümlerini içeren fakültedir.
5. Tıp Fakültesi
Tıp eğitimi veren fakültedir. Tıp Fakültesi bünyesinde çeşitli tıp alanlarında bölümler bulunmaktadır.
6. Veteriner Fakültesi
Veterinerlik eğitimi veren fakültedir. Hayvan sağlığı ve veterinerlik alanında bölümler bulunmaktadır.
7. Ziraat Fakültesi
Tarım, Bahçe Bitkileri, Zootekni gibi tarım ve hayvancılıkla ilgili bölümleri içeren fakültedir.
8. Eczacılık Fakültesi
Eczacılık eğitimi veren fakültedir. İlaç ve ilaç teknolojileriyle ilgili programlar bulunmaktadır.
9. Diş Hekimliği Fakültesi
Diş hekimliği eğitimi veren fakültedir. Diş sağlığı ve tedavisiyle ilgili bölümleri içermektedir.
10. İletişim Fakültesi
Gazetecilik, Radyo-Televizyon ve Sinema, Halkla İlişkiler gibi iletişim alanında bölümleri içeren fakültedir.
11. Güzel Sanatlar Fakültesi
Grafik Tasarımı, Resim, Heykel gibi güzel sanatlar bölümlerini içeren fakültedir.
12. Spor Bilimleri Fakültesi
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği gibi spor alanında bölümleri içeren fakültedir.
13. Hukuk Fakültesi
Hukuk eğitimi veren fakültedir. Hukuki bilimlerle ilgili bölümleri içermektedir.
14. Güzel Sanatlar Enstitüsü
Yüksek lisans ve doktora programları sunan bir enstitüdür. Sanat ve tasarım odaklı bölümleri içermektedir.
15. Fen Bilimleri Enstitüsü
Yüksek lisans ve doktora programları sunan bir enstitüdür. Fen bilimleri alanında bölümleri içermektedir.
16. Sağlık Bilimleri Enstitüsü
Yüksek lisans ve doktora programları sunan bir enstitüdür. Sağlık bilimleriyle ilgili bölümleri içermektedir.
17. Sosyal Bilimler Enstitüsü
Yüksek lisans ve doktora programları sunan bir enstitüdür. Sosyal bilimler alanında bölümleri içermektedir.
18. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü
Yüksek lisans ve doktora programları sunan bir enstitüdür. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ile ilgili bölümleri içermektedir.
19. Türk Dili Enstitüsü
Yüksek lisans ve doktora programları sunan bir enstitüdür. Türk dili üzerine çalışmalar yapan bölümleri içermektedir.
Atatürk Üniversitesi Hangi Bölümler Var?
Atatürk Üniversitesi'nde Mühendislik Fakültesi bulunmaktadır. |
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, işletme ve iktisat bölümlerini içermektedir. |
Atatürk Üniversitesi'nde Ziraat Fakültesi yer almaktadır. |
Fen Fakültesi, matematik, fizik, kimya ve biyoloji bölümlerine ev sahipliği yapmaktadır. |
Eğitim Fakültesi, öğretmenlik programlarını içermektedir. |
Tıp Fakültesi: Tıp eğitimi veren birimdir.
Hukuk Fakültesi: Hukuk alanında eğitim veren birimdir.
İlahiyat Fakültesi: İlahiyat alanında eğitim veren birimdir.
Eczacılık Fakültesi: Eczacılık eğitimi veren birimdir.
İletişim Fakültesi: İletişim alanında eğitim veren birimdir.