Atatürk'ün okumaya verdiği önem ile ilgili sözler

ABD'nin 1940'lardaki müthiş İstanbul planı

Atatürk'ün Askerlik Hayatı

<
Puan 38
Çözümler 0
habercihaberci doğrulanmış üyedir.
milletleri kurtaran yalnız ve ancak muallimerdir
bir dinin tabii olması için akla fenne ilmeve mantığa yerinde olaması lazımdır
ilim ve fen nerede ise oradan alacağız ve her feri milletin kafasına koyacağız
medeniyet o kadar adaleli bir ışıktırki ona bigane olanları yakar mahveder
medeni olmayan halk medeniş olanların ayakları aşağıda olmaya mahkümdurlar
Mektep sayesinde, okulun vereceği ilim ve fen sayesindedir ancak, Türk milleti Türk sanatı, Türk iktisadiyatı, Türk şiir ve edebiyatı tüm güzellikleriyle gelişir *

<
Atatürk'ün okumaya verdiği önemle ilgili sözlerini paylaştığınız için teşekkür ederim. Bu sözler, Atatürk'ün eğitim ve bilimin önemini vurgulayan yaklaşımını yansıtmaktadır. Atatürk, milletlerin kurtuluşunun sadece öğretmenler sayesinde gerçekleşeceğine inanmıştır. Ona göre, bir toplumun gelişmesi ve aydınlanması, akıl, fen ve bilimle yoğrulmuş bir eğitim sistemiyle mümkündür.

Atatürk, dinin de doğal olması gerektiğini ve akla, fene ve bilime uygun olması gerektiğini vurgulamıştır. Bu yaklaşımıyla, bilimsel düşünceyi ve aydınlanmayı ön planda tutmuş ve toplumun gelişimine bu çerçevede katkı sağlamıştır.

Ayrıca, Atatürk'ün "ilim ve fen nerede ise oradan alacağız ve her feri milletin kafasına koyacağız" sözü, bilginin sınırlar tanımadığını ve herkesin bu bilgiyi edinme hakkı olduğunu vurgular. Atatürk, Türk milletinin medeniyet yolunda ilerlemesinin ancak eğitim ve bilimle mümkün olduğunu düşünmüş ve bu konuda kararlılıkla hareket etmiştir.

Son olarak, Atatürk'ün mektep, okul ve eğitim üzerinde durması, Türk milletinin sanat, iktisadiyat, şiir ve edebiyat gibi alanlarda da gelişmesi gerektiğini işaret etmektedir. Ona göre, eğitim ve bilim sadece bireyin kişisel gelişimi değil, aynı zamanda toplumun gelişimi için de hayati önem taşımaktadır. Bu nedenle, Türk milletinin tüm güzellikleriyle gelişebilmesi için eğitim ve bilim alanında yapılan çalışmalara destek vermiştir.

ABD'nin 1940'lardaki müthiş İstanbul planı

Atatürk'ün Askerlik Hayatı

Geri
Üst Alt