Son Konular

Atatürkün Söylediği Kısa Sözler

Credits
1.234.654
Atatürk'ün kısa sözleri
· Yurtta sulh, cihanda sulh
· Sizlere saldırmanızı değil, ölmenizi emrediyorum
· Memleketin efendisi hakiki müstahsil olan köylüdür
· Doğruyu söylemekten korkmayınız
· Beni bakmak demek mutlaka yüzümü bakmak çağırmak değildir
Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve
hissediyorsanız bu yeterlidir
· Türkiye Cumhuriyeti mutlu, varlıklı ve muzaffer olacaktır
· Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur
· Ordular, birincil hedefiniz Akdenizdir İleri !
· Büyük hedefimiz, milletimizi en yüksek uygarlık seviyesine
ve refaha ulaştırmaktır
· Türkiye Cumhuriyetinin temeli kültürdür
· Süngülerle, silahlarla ve kanla kazandığımız askeri zaferlerden
sonradan, kültür, bilim, fen ve ekonomi alanlarında da zaferler
kazanmaya devam edeceğiz
· Zafer, Zafer benimdirdiyebilenindir Başarı ise,
Başaracağımdiye başlayarak sonunda Başardım
diyebilenindir
· Bağımsızlık verilmez, alınır
· Bağımsızlık, kayıtsız şartsız ulusundur
· Milleti kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir
· Öğretmenler: Yeni nesiller sizlerin eseri olacaktır
· Hayatta en gerçek mürşit ilimdir
· Türk Milleti egemen yaşayan ve bağımsızlığı varolmalarının
yegane koşulu olarak kabul etmiş gözü kara insanların torunlarıdır
Bu ırk hiçbir vakit bağımsızlık olmadan yaşamamıştır, yaşayamaz
ve yaşamayacaktır
· Biz Türkler tarih her tarafında hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletiz
· Milletimiz davranışlarında ve gayretlerinde sarsılmaz bir
bütünlük gösterdiği için başarılı olmuştur
· Özgürlük olmayan bir memlekette vefat ve çöküntü vardır Her ilerleyişin ve kurtuluşun anası hürriyettir 1906
· Ben askerliğin herşeyden ziyade sanatkarlığını severim 1912
· Savaş için düşmanı ordugahımızda beklemektense, onu uzakta karşılamak yeğdir 1914
· Tarih bir milletin kanını, varlığını hiçbir zaman red edemez 1919
· Bütün ümidim gençliktedir 1919
· Ne mutlu Türkümdiyene
· Geldikleri gibi giderler
· Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ama
Türkiye Cumhuriyeti ebediyen payidar kalacaktır
· Bu millete çok şey öğretebildim ama onlara uşak olmayı
bir türlü öğretemedim
· Yargı gücü egemen olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunamaz 1920
· Büyük Türk ordusu! Dünyanın hiçbir ordusunda yüreği seninkinden daha temiz ve daha sağlam bir askere rastgelinmemiştir 1921
· Hürriyet ve istiklal benim karakterimdir 1921
· Hiçbir başarı kasıt değildir Başarı, ama kendisinden daha büyük bir amacı elde etmek için ana bir vasıtadır 1921
· Millete efendilik yoktur Hizmet vardır Bu millete hizmet eden onun efendisi olur 1921
· Basın milletin karşılıklı sesidir Başlıbaşına bir zorlama, bir okul, bir öncüdür 1922
· Tam serbest, ancak hesaplı bağımsızlıkla mümkündür 1922
· Yarım hazırlıkla, yarım tedbirle taarruz, hiç taarruz etmemekten daha fenadır 1922
· Bayrak bir milletin serbest alametidir Düşmanın da olsa hürmet etmek lazımdır 1922
· Eğitim işlerinde behemahal muzaffer elde etmek lazımdır Bir milletin hakiki kurtuluşu oysa bu surette olur 1922
· Her çiftçi ailesinin geçineceği ve çalışacağı toprağa sahip olması mutlaka lazımdır Vatanın sağlam temeli ve bayındır ışık halkası getirilmesi bu esastadır 1922
· Zamanın değişmesi ile hükümlerin değişmesi inkar olunamazkaidesi yargı sistemimizin temel taşıdır 1922
· Türkiye' nin reel efendisi, gerçek imalatçı olan köylüdür O halde, herkesten daha fazla refah, saadet ve servete müstehak olan köylüdür 1922
· Okulun vereceği ilim ve irfan sayesindedir fakat Türk Milleti, Türk Sanatı, Ekonomisi, Türk Şiir ve Edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir 1922
· Mektep, genç beyinlere insalığa saygıyı, ahali ve ülkeye sevgiyi, özgürlük onurunu öğretir 1922
· Biz uzlaşma istiyoruz dediğimiz zaman tam özgürlük dediğimizi herkesin anlaması gerekir 1923
· Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir 1923
· Siyasi, askeri zaferler ne kadar büyük olurlarsa olsunlar, hesaplı zaferlerle taçlandırılmazlarsa meydana gelen zaferler devamlı olamaz, eksik zamanda söner 1923
· Memleket mutlaka modern medeni ve yeni olacaktır Bizim için bu hayat davasıdır 1923
· Yeni Türkiye Devleti temellerini süngüyle yok, süngünün de dayandığı ekonomi ile kuracaktır Yeni Türkiye Devleti cihangir bir devlet olmayacaktır Fakat yeni Türkiye Devleti bir ekonomi devleti olacaktır 1923
· Bir insanlar ama resim yapmaz, bir halk fakat heykel yapmaz, bir halk müziği ama tekniğin gerektirdiği şeyleri yapmaz, itiraf etmeli ancak o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur 1923
· Köklü Değişiklik yasası, eldeki yasaların üstündedir Bizi öldürmedikçe, bizim kafalarımızdaki akımı boğmadıkça, başladığımız ihtilal ve buluş bir an bile durmayacaktır Bizden sonraki dönemlerde de böyle olacaktır 1923
· Büyük başarılar, kıymetli anaların yetiştirdikleri seçkin çocukların yardımıyla meydana gelir 1923
· Toplumdaki başarısızlığın sebebi, kadınlarımıza karşısında gösterdiğimiz ihmal ve kusurdan doğmaktadır 1923
· Kadınlarımız erkeklerden daha fazla açık fikirli, daha çok verimli, daha çok bilgili edinmek zorundadırlar 1923
· Hiçbir şeye ihtiyacımız değil, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; işine düşkün elde etmek! 1923
· Bizim dinimiz, ulusumuza, değersiz, ağırkanlı ve aşağı olmayı salık vermez Tersine Allah da, Peygamber de insanların ve ulusların iftihar ve şereflerini korumalarını buyuruyor 1923
· Kılıç ve saban; bu iki fatihten birincisi, ikincisine her zaman mağlup oldu 1923
· Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir 1923 *

Atatürk'ün söylediği kısa sözleri oldukça etkileyici ve ilham verici. Yurtta sulh, cihanda sulh anlayışı ile başlayan sözlerde vurgulanan barış ve huzurun önemi, Atatürk'ün vatan sevgisini ve ulusuna olan inancını yansıtıyor. Özellikle "Beni bakmak demek mutlaka yüzümü bakmak çağırmak değildir, Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir" sözünde ifade ettiği özgünlük ve anlaşılma arzusu dikkate değer.

Atatürk'ün köylüyü memleketin hakiki efendisi olarak görmesi, tarıma verdiği önemi vurguluyor. Aynı şekilde, doğruluktan korkmamayı, bağımsızlığın Verilmez alınır felsefesini ve hürriyetin önemini vurgulayan sözleri de unutulmamalıdır. Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'nin gelişmesi için kültür, bilim, ekonomi ve askeri alanda ilerlemeye vurgu yaptığı sözleri de günümüz Türkiye'si için hala bir rehber niteliği taşımaktadır.

Öğretmenlere ve gençliğe verdiği önemin yanı sıra, toplumun her kesiminin gelişimi için eğitim ve özgürlüğün önemine değinen Atatürk'ün sözleri, Türkiye'nin çağdaşlaşma yolunda ilerlemesinde büyük bir ışık kaynağı olmuştur. Özellikle kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda da önemli açılımlar getiren Atatürk'ün fikirleri, bugün hala ilham verici ve güncelliğini koruyan niteliktedir.

Atatürkün Askerlik Hayatı Kronolojisi

Atatürk's life - Atatürk'ün hayatı (ingilizce)

1. Konular

1. 1.281.358
  2. Mesajlar

1. 1.679.158
  3. Kullanıcılar

1. 31.803
  4. Son üye

Geri
Üst Alt