- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 6.665
- Meslek
- Webmaster
Atlamalar nelerdir?
ATLAMALAR: Atletizmde dört temel atlama branşı vardır. Üç adım atlama, uzun atlama, sırıkla atlama ve yüksek atlama.
Uzun atlamada neye bakılır?
Uzun atlamada neye bakılır?
Atlet, yaklaşık 30-45 metre mesafeden hızlanarak, 30 cm genişliğindeki bir basma tahtasına basarak atlayışını yapar. Tahtanın 20 cm'lik beyaz bölümü basış alanı olup 10 cm'lik alanı ise kırmızıdır. Kırmızı alana basış faul olur.
Sırıkla yüksek atlama nasıl yapılır?
Çıtayı geçme sırasında önce sol elini sırıktan çeker, sonra sağ eliyle ittiği sırığı bırakır. Düşüş önce ayaklar üzerine olmalıdır, sonra uzun oturuş biçiminde kalça üzerine düşülerek atlama tamamlanır. kolun ön tarafı yere paralel ve her iki dirseğin açıları 90 derecedir.
Atlamalar kaç bölümden oluşur?
Atlamalar kaç bölümden oluşur?
Üç adım atlama ; öncelik belirlenen çizgi üzerinden sıçrama, adım atma ve atlama olarak 3 bölümden oluşan ve en uzak mesafeyi atlamayı hedefleyen pist sporudur.
Uzun atlama Teknik evreleri nelerdir?
Uzun atlama 4 aşamadan oluşur. Bunlar; Koşu ve hızlanma bölümü Sıçrama tahtasına basma ve sıçrama.
Sırıkla yüksek atlamada sırık hangi maddeden yapılır?
Sırıkla yüksek atlamada sırık hangi maddeden yapılır?
1961 yılına kadar, sırıkla atlamanın gerek eğitim öğretim çalışmaları ve gerekse yarışmaları, metal veya bambu kamışı sırıklar ile yapılırdı. Bu gün sırığın temel öğretim çalışmaları hariç tüm yarışmalar, bükülebilen fiberglas sırıklar ile yapılmakta olup Dünya ve Olimpiyat rekorları bu sırıklarla kırılmaktadır.
Üç adım atlama kaç bölümden oluşur?
Üç adım atlama ; öncelik belirlenen çizgi üzerinden sıçrama, adım atma ve atlama olarak 3 bölümden oluşan ve en uzak mesafeyi atlamayı hedefleyen pist sporudur. Olimpiyatlarda 1896'dan beri yer almakta ilk başladığında iki sıçrama sonraları tek sıçrama biçimini almıştır.
Atletizm dalları kendi içinde kaça ayrılır?
Atletizm dalları kendi içinde kaça ayrılır?
Pist ve alan atletizmi üç ana dala ayrılır: Koşu, yürüyüş ve alan (atlama ve atma) yarışları.