Augustinus itiraflar ne anlatıyor?
Augustinus "İtiraflar" adlı kitabında, Tanrıyla konuşma ve günah çıkarma formlarında anlatmıştır. En çok önem verdiği konu, insanın kendini araştırmasıdır. Hakikatin insanın içinde olduğunu savunur. Hakikat ise, bizzat Tanrının kendisidir.Augustinus Tanrı devleti nedir?
Augustinus'a göre, Tanrı devletinin yeryüzündeki temsilcisi Kilisedir. Yeryüzü devleti ve gökyüzü devleti, dünya devleti ve Tanrı devleti ayırımıyla, daha çok kötü yönetimlerle iyi yönetimleri anlatmak isteyen Augustinus'a göre, Tanrı devleti dünya devletlerinin örnek almaları gereken ideal ve ebedi bir devlettir.Augustinus hangi döneme ait?
Augustinus hangi döneme ait?Zamansal olarak Orta Çağ Felsefesi Augustinus (354-430) ile başlamıştır St. Thomas'lı Iohannes (1589-1644) ile son bulmuştur. İlki ile ikincisi arasında, felsefi olarak ve ilahiyata dair pek çok benzerlik bulunduğunu söylemek mümkündür.
Tanrı Sitesi adlı eser kime aittir?
Tanrı Sitesi adlı eser kime aittir?Tanrı'nın Şehri, özgün Latince adıyla De Civitate Dei Augustinus tarafından 5. yüzyılın başlarında Latince yazılmış bir kitaptır.
Aşağıdaki düşüncelerden hangisi Ortaçağ Hıristiyan düşünürü Aziz Augustinus a aittir?
Augustinus'un Tanrı'nın insan tarafından bilinmeye değecek tek "hakikat" olduğu düşüncesi, Ortaçağ felsefesinin bilgi anlayışının zeminini oluşturan önemli bir başlangıç noktası oluşturur.Patristik dönem ne demek?
Hıristiyanlığın, dogmalarını filozofların saldırılarına karşı korumak için Hıristiyan filozof yetiştirdiği bu döneme patristik felsefe dönemi denir. Patristik felsefe kilise babalarının felsefesidir. Kilise babaları 2. ve 6. yüzyıllarında yaşamışlardır.Tanrıların şehri neresi?
Tanrıların şehri neresi?Konusu. Brezilya'nın Rio de Janeiro kenti dışında hükûmet eliyle kurulmuş gecekondu mahallelerinden birinin adı da Tanrı Kent anlamına gelen "Cidade de Deus"tur.
Akıl almaz saçma olduğu için inanıyorum ne demek?
Akıl almaz saçma olduğu için inanıyorum ne demek?"Credo quia absurdum": İnanıyorum, çünkü saçma. Hiç de fena olmayan bir argüman. Dogmanın anlamsızlığının bizzat kendisi imanın kabulünü gerektirir, tıpkı imkansızlığın kesinliği gerektirdiği gibi. Tertullianus'da insanı ikna eden bir basitlik var ve bu basitlik güven veriyor.