Son Konular

Avrupa Birligi Fonlari nelerdir?

Modoratör

Yeni Üye
Credits
0

Avrupa Birliği Fonları nelerdir?

Erasmus+ Programı

Avrupa Akdeniz Ortaklığı çerçevesindeki yardımlara ne ad verilir?

Avrupa Akdeniz Ortaklığı çerçevesindeki yardımlara ne ad verilir?
Bununla birlikte, Türkiye 90'lı yıllarla beraber Avrupa-Akdeniz ortaklığı bünyesinde finanse edilen MEDA (Mediterranean Economic Development Area) programı altındaki hibe nitelikli fonlardan yararlanmıştır.

Bölgesel kalkınma fonundan yardım alacak bölgeler AB Topluluk Gsyih sinin hangi oranda altında kalan bölgeler olarak tanımlanmıştır?

Bu kapsamda, 1975 yılında Avrupa Bölgesel Kalkınma Fonu (ABKF) kurularak ortak bölgesel politikaların temeli atılmıştır. Bu fondan yardım alacak bölgeler, Birliğin GSYİH' nın u'inin altında kalan bölgeler olarak tanımlanmıştır.

Avrupa Sosyal Fonu ne demek?

Avrupa Sosyal Fonu ne demek?
1957 yılında oluşturulan Avrupa Sosyal Fonu (ASF) bugün üye ülkeler arasında egemenlik yetkisinin hala üye ülkelere ait olduğu istihdam politikalarının koordinasyonunu gerçekleştiren Avrupa İstihdam Stratejisi'nin (AİS) temel finansman aracıdır.

Akdeniz için Birlik Sekreteryası nerededir?

Merkezi: 2010 yılında faaliyete geçen kuruluşun Sekretaryası Barselona'da bulunmaktadır.

Avrupa Bölgesel Kalkınma Fonu Nedir?

Avrupa Bölgesel Kalkınma Fonu Nedir?
Avrupa Bölgesel Kalkınma Fonu (ABKF), 1975 yılında kurulmuştur. Fon, az gelişmiş bölgelerin kalkınması ve yapısal yönden iyileştirilmesi ile gerileyen sanayi bölgelerinin yeniden yapılanmasına katkıda bulunmak suretiyle temel bölgesel dengesizliklerin azaltılmasına yardım etmektedir.

Avrupa Küreselleşme Fonu hangi yıl yürürlüğe girmiştir?

7 Şubat 1992'de imzalanan ve 1 Kasım 1993'te yürürlüğe giren Avrupa Birliği Antlaşması olarak da adlandırılan Maastricht Antlaşması, 7 Şubat 1992'de Hollanda'nın Maastricht kentinde imzalanmıştır ve 1 Kasım 1993'te yürürlüğe girmiştir.

Avrupa Sosyal Fonu hangi antlaşma?

Avrupa Sosyal Fonu hangi antlaşma?
Roma Antlaşması sosyal dayanışma ve sosyal uyum konusunun altım çizer. Daha sonra yine bu yönde 1960 yılında oluşturulan Avrupa Sosyal Fonu ile Sosyal Uyum çalışmaları devam eder (Güven, 2001).

AB hibe ne demek?

Avrupa Birliği hibe fonu, Avrupa Birliği ülkeleri ve Avrupa Birliği'ne aday ülkelerde kabul edilen AB Uyum Yasaları çerçevesinde sivil toplum örgütleri ve vakıflara Avrupa Birliği düşünsel ütopyası anlamında insanlık projesi kapsamında yöresel kültüre, yöresel zanaatlara ve sanatsal çalışmaları desteklemek için proje …

AB'nin 3 ülkelerle kurduğu ortaklık ilişkisinin amacı nedir?

AB'nin 3 ülkelerle kurduğu ortaklık ilişkisinin amacı nedir?
Bunun amacı AB ülkelerini her alanda, (ekonomik, mali, sosyal… vs) bir birine daha uyumlu hale getirmektir. Bu çerçevede karşılıksız yardımların %95'i ve kredilerin %90'ı üye ülkelere verilmektedir.

Avrupa Birliği fonları, AB'nin çeşitli programlar aracılığıyla desteklediği ve finanse ettiği çeşitli alanlarda faaliyet gösteren projeler için sağladığı fonlardır. Bu fonlar, Avrupa Birliği'nin politika hedeflerine ulaşmak ve AB ülkelerinin kalkınmalarına destek olmak amacıyla kullanılır. İşte bazı AB fonları ve programlarının açıklamaları:

1. Erasmus+ Programı: Avrupa Birliği'nin eğitim, gençlik ve spor alanındaki öğrenci, öğretmen ve gençlere yönelik değişim programıdır. Bu program kapsamında öğrenciler, öğretmenler ve gençler farklı ülkelerde eğitim ve staj yapma imkanı bulurlar.

2. Avrupa Akdeniz Ortaklığı (MEDA): Bu program, Avrupa Birliği'nin Akdeniz ülkeleri ile ekonomik kalkınma ve iş birliği amaçlı fonlama programıdır. Türkiye de bu program kapsamında destek almıştır.

3. Avrupa Bölgesel Kalkınma Fonu (ABKF): ABKF, az gelişmiş bölgelerin kalkınmasına ve yapısal dengesizliklerin azaltılmasına yardımcı olan bir fon olarak 1975 yılında kurulmuştur.

4. Avrupa Sosyal Fonu (ASF): ASF, 1957 yılında oluşturulmuş olup üye ülkeler arasında istihdam politikalarının koordinasyonunu sağlayan bir fon olarak faaliyet göstermektedir.

5. Avrupa Küreselleşme Fonu: Avrupa Birliği'nin tam üyelik sürecindeki ülkelerin ekonomik gelişimine destek vermek amacıyla 1993 yılında yürürlüğe giren bir fonudur.

Avrupa Birliği fonları genellikle AB ülkelerinin kalkınmasına, iş birliğine, eğitim ve istihdam politikalarına ve çeşitli sosyal alanlardaki projelere destek olmak amacıyla kullanılmaktadır.

12 Eylul referandumunda neye evet dedik?

Venezuella komunist mi?

1. Konular

1. 1.282.560
  2. Mesajlar

1. 1.683.023
  3. Kullanıcılar

1. 32.107
  4. Son üye

Geri
Üst Alt