haberci
New member

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen iki ayrı soruşturma kapsamında gözaltına alınan avukat Rezan Epözdemir, "rüşvete aracılık etmek" suçundan tutuklandı. Epözdemir hakkında başlatılan soruşturmalar arasında "rüşvet", "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yardım" ve "siyasal askeri casusluk" suçları bulunmaktadır. İstanbul Adliyesi'ne götürülen Epözdemir'in savcılık sorgusu tamamlandı ve savcılık, Epözdemir hakkında tutuklama talebinde bulundu.
Savcılık, Epözdemir'in "rüşvete aracılık etmek" ve "rüşvet almak" suçlarından tutuklanmasını talep etti. Ayrıca, "devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme" ve "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yardım etme" suçlarından dolayı da "yurt dışına çıkış yasağı" içeren adli kontrol tedbiri uygulanması istendi. Nöbetçi hakimlik, Epözdemir'in "rüşvete aracılık etmek" suçundan tutuklanmasına karar verdi.
Avukat Rezan Epözdemir, "rüşvet", "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yardım" ve "siyasal askeri casusluk" suçlarından gözaltına alındı. "Rüşvet" soruşturması kapsamında ifadesi alınan tanık A.D, Epözdemir'in rüşvet aldığı iddialarını ortaya atmıştı. Tanık A.D'ye göre, Epözdemir ve C.Ç, bir tahliye işlemi karşılığında 150 bin dolar rüşvet almıştı. Dosyadaki "WhatsApp" kayıtları da bu iddiayı doğrulamıştı.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan Epözdemir, dün İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Başsavcılığın yürüttüğü soruşturmalar devam etmektedir.