- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 1.389
- Meslek
- Webmaster
Ayağa kalkmak caiz mi?
3) Kalkılmasını istemeyen, büyüklük taslayanlara benzeme ihtimali bulunmayan kimseye ayağa kalkmak caizdir.
Resmi makamda selamlama nasıl yapılır?
Küçüğü büyüğe, erkeği bayana, ünvanı, adı ve soyadıyla takdim edilir. 21-Protokolde daima küçük büyüğe, bayan erkeğe, ast üste selam verir. Bu nedenle üstlerinize selam verin, astlarınızın selamlarına da mukabele edin. Akranlarınıza da önce siz selam vermeye çalışın.
Başhekim gelince ayağa kalkılır mı?
Hangi fiillere disiplin cezası verileceği, 657 sayılı Kanunun 125. maddesinde tek tek sayılmıştır. Amir odaya girdiğinde ayağa kalkılacağını öngören bir hüküm bulunmamaktadır.
Mevlid okunurken ne zaman ayağa kalkılır?
Hazret-i Muhammed'in doğum bölümü okunurken, doğumu bildiren beyitlerde ayağa kalkılır ve ara dua yapılır. Mevlid dua ile sona erer.
Kaymakama efendim denir mi?
Kaymakama hitap edilirken kesinlikle ismiyle hitap edilmez. "Kaymakam Bey" veya "Efendim" denilmelidir. Bu hitapların dışında unvan kullanmak sizi küçük düşürür ve sert bir şekilde uyarılırsınız.
Müfettişlere nasıl hitap edilir?
not: banka müfettişliğinden bahsediyorum. genelde müfettişlerin kendi arasında kullandığı hitap şeklidir. özellikle kıdemsizler kıdemlilere üstad der. kıdemlilerde kıdemsizlere genelde bey der. nadiren de müfettiş olmayan kurum personeli müfettişe bu şekilde hitap eder.
Mevlitte nerede ayağa kalkılır?
Her bölümden sonra Kur'an, ilahi ve kasidelere yer verilir. Hazret-i Muhammed'in doğum bölümü okunurken, doğumu bildiren beyitlerde ayağa kalkılır ve ara dua yapılır. Mevlid dua ile sona erer.
Mevlit okunurken neler yapılır?
Yakın zamana kadar mevlid okunurken bölümler arasında kasideler okunuyordu. Günümüzde ise ilahiler okunuyor. Mevlidi Şerife; Yasin, Amme, Nebe gibi sureler okunarak başlanır. Her bölüm arasında ilahi,dua, tekbirler getirilir.
Bir rektöre nasıl hitap edilir?
Resmi takdimlerde ve hitaplarda, devlet adamlarına, diplomatlara, askeri ve mülki erkana ve üst yöneticilere daima resmi unvan veya rütbeleriyle hitap edilir. Sayın Rektör Sayın Vali Sayın Başkan Sayın Genel Müdür Sayın General vb.