- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 1.765
- Meslek
- Webmaster
Ayrımcılığın sonuçları nelerdir?
Ayrımcılık, insanlığı tam kalbinden vuruyor. Bazı kişilerin haklarına, yalnızca bu kişilerin kimlikleri ve inançları nedeniyle zarar veriyor. Ayrımcılık zararlıdır ve eşitsizliği yerleşik hale getirir.
Ayrımcılık yapmama nedir?
Ayrımcılık yapmama, eşitlik ilkesinin ayrılmaz birer parçasıdır. Cinsiyet, ırk, renk, dil, din, inanç, mezhep, felsefi ve siyasi görüş, etnik köken, servet, doğum, medeni hâl, sağlık durumu, engellilik ve yaş gibi etkenler nedeniyle kişilerin ayrımcı muameleye maruz kalmamasını sağlar.
Ayrımcılık nedir çeşitleri nelerdir?
Ayrımcılık bir siyasî, dinî tercihi benimseyenlere (dinî ayrımcılık) ya da bir ırka, cinsel yönelime, cinsiyete, yaşa karşı olabilir (bkz: ırkçılık; homofobi; bifobi; cinsiyet ayrımcılığı; transfobi; yaşçılık).
Ayrımcılığın anlamı ne?
Ayrımcılık, geçerli bir neden olmaksızın, fiili veya kendilerine atfedilen özellikleri nedeniyle insanların eşit muamele görmedikleri haksız bir durumdur.
Ayrımcılık, bir kişiye ya da gruba, belli özelliklerinden dolayı önyargılı davranmaya denir. Bu davranış, pozitif ya da negatif yönde olabilir. Ancak, ayrımcılık dendiğinde genellikle negatif anlam anlaşılır.
Neden kapsayıcı eğitim?
Kapsayıcı eğitimin amacı; cinsiyeti, ırkı ve engellilik durumu gibi ayrıştırıcı sebeplerden dolayı hakkı olan eğitime ulaşamayan çocuklara gereken eğitimi ulaştırmaktır. Yapılan araştırmalara göre engeli olan çocukların, dışlanma, sağlık, eğitim ve sosyal yardım hizmetlerine erişme olasılığı daha düşüktür.
Ayrim ne demek?
Bir kimse veya nesnenin bir başkasıyla karıştırılmamasını sağlayan ayrılık, benzer şeyleri birbirinden ayıran özellik, başkalık, fark.
İnsan ayrımı yapana ne denir?
Beyazları siyahlardan üstün görenler, insanları ırklarına göre sınıflandırmaya çalışanlara ırkçı denir. Irkçılık, hiç kuşkusuz ki, insanlığa karşı işlenmiş en kötü suçlara yol açmıştır. Ama ırkçılık eşitsizliğe dayalı bir düzende kendine uygun bir ortam bulur ve dirençli bir virüs gibi toplumu kemirmeye sürdürür.