Son Konular

Ayşenur İslam

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
1.765
Meslek
Webmaster
Unvan
Doç. Dr.

Doğum Tarihi
16 Ocak 1958

Ülke
Türkiye

Burç
Oğlak

16 Ocak 1958 tarihinde İstanbul'da doğdu. Babasının adı Mehmet, annesinin adı Cahide'dir. Öğretim üyeliği görevinde bulunan İslam, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Filolojisinin ardından Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdi.
Yüksek lisansını Ankara Üniversitesi, doktorasını ise Gazi Üniversitesinde yapan İslam, Ankara Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi ve Başkent Üniversitesinde öğretim üyeliği görevinde bulundu.
Çeşitli kitap ve makaleleri yayınlanan Bakan İslam, Yunus Emre Enstitüsü yönetim kurulu üyeliği yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma Eğitim Genel Müdürlüğü ve Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü görevlerinde de bulundu.
Ak Parti'den Sakarya Milletvekili seçildi.
Ayşenur İslam, Merve Kavakçı'nın da akrabası. AP eski milletvekili Nadir Latif İslam'ın iki oğlundan Bahadır İslam, Ayşenur Külahlıoğlu ile Cihangir İslam ise Merve Kavakçı ile evli.
Ayşenur İslam'ın eşi Bahadır İslam, Gazze'ye yardım götüren ve 9 şehit veren Mavi Marmara gemisinin doktoruydu. İslam aynı zamanda çeşitli yardım kuruluşlarında da gönüllü olarak vazife yapmakta.
25 Aralık 2013 günü yapılan kabine değişikliğinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak görevlendirildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevini Fatma Şahin'den devraldı.
İslam, iyi derecede İngilizce biliyor, evli ve 1 çocuk annesi.

Ayşenur İslam, 16 Ocak 1958 tarihinde İstanbul'da doğmuş ve akademik kariyerinde önemli başarılar elde etmiştir. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Filolojisi mezunu olan İslam, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde de eğitim almıştır. Yüksek lisansını Ankara Üniversitesi'nde yapmış ve doktorasını Gazi Üniversitesi'nde tamamlamıştır.

Akademik kariyerinin yanı sıra çeşitli kitap ve makaleleri yayınlanmıştır. Aynı zamanda Yunus Emre Enstitüsü yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmış ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda çeşitli görevlerde bulunmuştur.

Siyasi hayatına da atılan Ayşenur İslam, Ak Parti'den Sakarya Milletvekili olarak seçilmiştir. Ayrıca Ayşenur İslam, Merve Kavakçı'nın akrabasıdır ve eşi Bahadır İslam, Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisinin doktoru olmuştur. Çiftin bir çocuğu vardır.

25 Aralık 2013 tarihinde gerçekleşen kabine değişikliğinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak görevlendirilen Ayşenur İslam, bu görevi Fatma Şahin'den devralmıştır. İngilizce bilen İslam, evli ve bir çocuk annesidir.

Alihan Kuriş

Ali Rıza Babaoğlan

1. Konular

1. 1.281.264
  2. Mesajlar

1. 1.679.006
  3. Kullanıcılar

1. 31.792
  4. Son üye

Geri
Üst Alt