T
theking
Ayva Hoşafı Tanımı İçin Materyaller
3 adet orta uzunluk ayva
2 su bardağı toz şeker
2 lt. su (ben ölçmedim varsayımı olarak o kadar yeterli)
1 çay kaşığı limon tuzu
Biraz ayva çekirdeği
Ayva Hoşafı Tanımı Yapılışı
Ayvaları güzelce yıkayıp süzün akabinde kabuklarını soyun.
Küp küp doğrayın ve tencereye alın.
Suyunu şekerini ilave edip ocağı açın.
Ortada karıştırın çekirdeği de ek edin. Taşmasın diye kapağı aralayın.
Limon tuzu da ek edip piştiğinden emin olunca ocağın altını kapatın.
Şayet konserve olarak düşünürseniz sıcak olarak kavanoza koyup kapatın.Yemek yanında çok güzel olacaktır lezzetiyle de kusursuz oluyor. Denemenizi tavsiye ederim nitekim çok hoş bir tanım deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
3 adet orta uzunluk ayva
2 su bardağı toz şeker
2 lt. su (ben ölçmedim varsayımı olarak o kadar yeterli)
1 çay kaşığı limon tuzu
Biraz ayva çekirdeği
Ayva Hoşafı Tanımı Yapılışı
Ayvaları güzelce yıkayıp süzün akabinde kabuklarını soyun.
Küp küp doğrayın ve tencereye alın.
Suyunu şekerini ilave edip ocağı açın.
Ortada karıştırın çekirdeği de ek edin. Taşmasın diye kapağı aralayın.
Limon tuzu da ek edip piştiğinden emin olunca ocağın altını kapatın.
Şayet konserve olarak düşünürseniz sıcak olarak kavanoza koyup kapatın.Yemek yanında çok güzel olacaktır lezzetiyle de kusursuz oluyor. Denemenizi tavsiye ederim nitekim çok hoş bir tanım deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.