Ayva Tatlısı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Balıklar İçin Limon Sos

S

Karamelli Tart

S

SoruCevap

Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
4.5 adet ayva
5 adet karanfil
2 yemek kaşığı nar veya reyhan
1 adet limon
Her bir ayva ayva için
6 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı su her ayva için
Süslemek için
Kaymak toz antep fıstığı

Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce ayvalarımızı soymakla başlıyoruz.
Soyduğumuz ayvaları bir kasenin içine limonlu su yapıp bırakıyoruz.
Ayvaların kararmaması için sonra soyduğumuz ayva kabuklarını tencerenin altına koyup üzerlerine ayvaları yerleştiriyoruz.
Her bir ayva için 6 yemek kaşığı toz şekeri döküp narları ve suyunu döküp ocakta pişmeye bırakıyoruz.
Kısık ateşte pişiriyoruz.
Ayvalarımız pişip soğuduktan sonra üzerine kaymak ve toz fıstıkla servis yapıyoruz detaylı tarif için instagram sayfamdan bakabilirsiniz.
Ayva Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Balıklar İçin Limon Sos

S

Karamelli Tart

  1. Konular

    1. 1.282.918
  2. Mesajlar

    1. 1.683.975
  3. Kullanıcılar

    1. 32.250
  4. Son üye

Geri
Üst Alt