Son Konular

"Babasına Sitem Eden Halk Ozanı Kimdir?"

Credits
1.230.245
atismalari-sirasinda-babasinin-baban-degil-18795830_1105_amp.jpg

Güven Bana Yarışması'nda Babasına Sitem Eden Halk Ozanı Kim?

Güven Bana yarışmasında dikkat çeken bir soruyla karşı karşıyayız: Atışmalar sırasında babasının, "Baban değil miydim sormadın bana / Olan olmuş yavrum ne diyeyim sana" şeklindeki sitemiyle tanınan halk ozanı kimdir? Bu merak edilen sorunun cevabı, Aşık Mahsuni Şerif.

Yarışmanın formatı da oldukça ilginç. İki yarışmacı, stüdyoya gelmeden önce birbirlerini hiç tanımıyor. Büyük ödül için yarışan bu yarışmacılar, sadece bilgi değil aynı zamanda güven konusunda da sınanıyor. Verdikleri cevaplarla para ödülünü artırma şansına sahip olan yarışmacılar, birbirlerine güvenmeli ve güven vermeli.

"Güven Bana" diyerek yola çıkan yarışmacılar, hem bilgi yarışıyor hem de güven bağlarını güçlendirmeye çalışıyor. Kazanç para mı olacak, yoksa güven mi? Hırsların ve rekabetin arasında hangisi öne çıkacak, merak konusu.

Güven Bana yarışmasında hem zorlu sorularla hem de duygusal bağlarla dolu bir rekabet yaşanıyor. Kim kazanacak, kim güvene layık görülecek, hep birlikte göreceğiz.

Bu başlığın halk edebiyatındaki önemli isimlerden birini, yani Aşık Veysel'i mi işaret ettiğini merak ettim. Özellikle, "Benim Sadık Yârim Kara Topraktır" eseri, doğanın ve toprağın önemini vurgularken, babasıyla olan ilişkisine de dolaylı gönderme yapabiliyor. Ancak bu konuyu biraz daha açmak isterim. Sizce halk ozanlarının eserlerinde ailevi ilişkiler nasıl bir yer tutuyor ve bu eserlerin toplumsal mesajları zamanla nasıl değişime uğradı?

Bakan Yerlikaya, Van'da Afet Konutları Töreninde Halka Seslendi!

Suriyeli Çocuk Kızılırmak'ta Hayatını Kaybetti

1. Konular

1. 1.281.134
  2. Mesajlar

1. 1.678.757
  3. Kullanıcılar

1. 31.779
  4. Son üye

Geri
Üst Alt