S
SoruCevap
Bademli Gelincik Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağ yada margarin oda sıcaklığında
1 adet yumurta
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
100 gram file badem
Aldığı kadar un
Üzeri için
200 gram benmari yöntemi eritilmiş beyaz çikolata
Hindistan cevizi
( dilerseniz yalnızca pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz )
Bademli Gelincik Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
File bademi uygun bir tavaya alıp ocakta kavuruyoruz soğuması için kenara alıyoruz.
Hamuru için.Uygun bir kaba un ve badem hariç bütün gereçleri alıp karıştırıyoruz.
Daha sonra yavaş yavaş un ek ederek hamurumuzu yoğuruyoruz.
Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
En son kavurmuş olduğumuz bademi ekleyip tekrar yoğuruyoruz.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp elimizde yuvarlıyoruz.
Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar 20 dk pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra benmari yolu eritmiş olduğumuz çikolataya bandırıp hindistan cevizine buluyoruz
Bazılarını yalnızca çikolataya bandırıp soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra servis tabağına alıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Bademli Gelincik Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağ yada margarin oda sıcaklığında
1 adet yumurta
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
100 gram file badem
Aldığı kadar un
Üzeri için
200 gram benmari yöntemi eritilmiş beyaz çikolata
Hindistan cevizi
( dilerseniz yalnızca pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz )
Bademli Gelincik Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
File bademi uygun bir tavaya alıp ocakta kavuruyoruz soğuması için kenara alıyoruz.
Hamuru için.Uygun bir kaba un ve badem hariç bütün gereçleri alıp karıştırıyoruz.
Daha sonra yavaş yavaş un ek ederek hamurumuzu yoğuruyoruz.
Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
En son kavurmuş olduğumuz bademi ekleyip tekrar yoğuruyoruz.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp elimizde yuvarlıyoruz.
Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar 20 dk pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra benmari yolu eritmiş olduğumuz çikolataya bandırıp hindistan cevizine buluyoruz
Bazılarını yalnızca çikolataya bandırıp soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra servis tabağına alıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Bademli Gelincik Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı