Bagimsiz denetim Standardi 200 e gore bagimsiz denetcinin nihai amaci nedir?

Loki nasil oluyor?

Turizm urununu olusturan unsurlar nelerdir?

<

Modoratör

Yeni Üye
Puan 0
Çözümler 0
Modoratör

Bağımsız denetim Standardı 200 e göre bağımsız denetçinin nihai amacı nedir?

Denetçinin Genel Amaçları (b) Bulgularına uygun olarak, finansal tablolar hakkında raporlama yapmak ve BDS'lerin zorunlu tuttuğu bildirimlerde bulunmaktır.

Yanlış beyan kavramı nedir?

PCAOB (2010a)'a göre, yanlış beyan kavramı tek başına ya da toplu olarak, uygun bir finansal raporlama çerçevesine göre finansal tabloların sunulmasına engel olan yanlış beyanları ifade etmektedir.

Planlama ve gözetim standardı nedir?

1-Denetimi Planlama ve Gözetim Standardı: Denetimin planlaması; müşteri firma hakkında bilgi edinme,uygulanacak denetim prosedürlerinin niteliğinin, zamanının ve büyüklüğünün belirlenmesi ve uygun personelin görevlendirilmesi çalışmalarından oluşur. SPK mevzuatına göre yazılı denetim programının yapılması zorunludur.

Makul güvence ne demek?

Makul güvence ne demek?
Makul güvence, bütün olarak finansal tabloların nitelik ve nicelik bakımından hata içermediğine dair sonuca varılmasında yeterli ve uygun bağımsız denetim kanıtlarının toplanmasıdır.

Muhasebe denetimi hile nedir?

Muhasebe denetimi hile nedir?
Hile denetimi, mali tabloların hile, hata ya da yanlışlık içerip içerme- diğini anlamaya yönelik makul bir güvence sağlamak amacıyla gerçekleştirilen planlanmış bir faaliyettir.

Planlama ve gözetim nedir?

Planlama Ve Gözetim: Denetim çalışmasının iyi bir şekilde planlanmasını ve varsa denetçi yardımcılarının faaliyetlerinin kontrol edilmesini öngörmektedir. Denetimde planlama çalışmaları hazırlanırken işgücü planlaması, zaman planlaması ve kaynakların verimli kullanımının planlaması yapılmalıdır.

Denetimin genel ilkeleri nelerdir?

1) amaçlılık, 2) planlılık, 3) süreklilik, 4) nesnellik, 5) bütünlük, 6) durumsallık, 7) açıklık 8) demokratiklik şeklinde sıralamıştır. Bu ilke denetim süreçlerinden birisi olan "amaç saptama" da somutlaşır ve denetimin hem gerekçesini hem de hedefini belirler.

<
Bağımsız Denetim Standartı 200'e göre bağımsız denetçinin nihai amacı, denetimin genel amacı olan finansal tablolar hakkında raporlama yapmak ve denetimin bulgularına uygun olarak BDS'lerin zorunlu tuttuğu bildirimleri yapmaktır. Denetçi, finansal tabloların uygun bir şekilde sunulmasını sağlamak, hata veya yanlışlıkları tespit etmek ve raporlamakla sorumludur.

Yanlış beyan kavramı, uygun bir finansal raporlama çerçevesine göre finansal tabloların sunulmasına engel olan yanlış beyanları ifade eder. Bu durum, finansal tabloların doğruluğunu veya dürüstlüğünü etkileyen hataları içerebilir.

Planlama ve gözetim standardı, denetimin planlanması aşamasını kapsar ve müşteri firma hakkında bilgi edinme, uygulanacak denetim prosedürlerinin belirlenmesi, zamanının planlanması ve uygun personelin görevlendirilmesi gibi çalışmaları içerir. SPK mevzuatına göre yazılı denetim programının yapılması zorunludur.

Makul güvence, finansal tabloların nitelik ve nicelik bakımından hata içermediğine dair sonuca varılmasında yeterli ve uygun bağımsız denetim kanıtlarının toplanmasıdır.

Muhasebe denetimi hile, mali tabloların hile, hata veya yanlışlık içerip içermediğini anlamaya yönelik planlanmış bir faaliyet olarak tanımlanır. Bu faaliyet, finansal tabloların doğruluğunu teyit etmek ve hata veya hilelerin önlenebilmesi için denetçinin sorumluluğu altında gerçekleştirilir.

Planlama ve gözetim, denetim sürecinin başarılı bir şekilde planlanmasını ve denetçi yardımcılarının faaliyetlerinin kontrol edilmesini öngörür. Bu aşamada işgücü planlaması, zaman planlaması ve kaynakların verimli kullanımının planlanması gibi çalışmalar yapılması gerekmektedir.

Denetimin genel ilkeleri; amaçlılık, planlılık, süreklilik, nesnellik, bütünlük, durumsallık, açıklık ve demokratiklik şeklinde sıralanır. Bu ilkeler denetim sürecinin temelini oluşturur ve denetimin etkili bir şekilde yürütülmesini sağlar.

Loki nasil oluyor?

Turizm urununu olusturan unsurlar nelerdir?

Geri
Üst Alt