- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 5.751
- Meslek
- Webmaster
Bağımsız yönetim kurulu Üyesi kaç yıl görev yapar?
Bağımsız yönetim kurulu üyelerinin görev süresi üç yıla kadar olup, tekrar aday gösterilerek seçilmeleri mümkündür.
SGK Genel Kuruluna kim başkanlık eder?
Yönetim Kurulu
Mustafa Saydam Kimdir?
Mustafa SAYDAM – Yönetim Kurulu Başkanı 1966 yılında Ağrı'da dünyaya gelen Mustafa Saydam,1990 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olmuştur. 1993 yılında VakıfBank'ta Müfettiş Yardımcısı unvanıyla göreve başlamıştır.
Kimler bağımsız yönetim kurulu üyesi olabilir?
SPK tarafından yayımlanan Kurumsal Yönetim Tebliği'nde de yönetim kurulu içerisindeki bağımsız üye sayısı toplam üye sayısının üçte birinden az ve her durumda bağımsız üye sayısı ikiden az olamayacağı düzenlenmiştir. Bağımsız yönetim kurulu üyeleri, şirketin yönetim kuruluna hissedarların dışından atanan üyedir.
SGK Genel Müdürü kim 2022?
Cevdet Ceylan, 1972 yılında Sivas'ta doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler bölümünü bitiren Ceylan, Atılım Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi yüksek lisansı eğitimini tamamladı.
SGK Genel Müdürü kim 2021?
Cevdet Ceylan 01.09.2021 tarihinde ise vekaleten SGK Başkanlığı görevine atanmış olup halen görevine devam etmektedir. Ceylan, evli ve iki çocuk babasıdır.
VakıfBank sahibi kim?
Ministry of Treasury and FinanceVakıfBank / Üst kuruluşu
Yönetim Kurulu Üyesi kimler olabilir?
Maddeye göre; bir veya daha fazla kişiden oluşan Yönetim Kurulu esas sözleşmeyle atanmış veya Genel Kurul ile seçilmiş kişilerden oluşur. Tüzel kişi de Yönetim Kurulu'na üye seçilebilir. Tüzel kişi adına tescil edilecek gerçek kişinin tam ehliyetli olması şarttır.