- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 1.739
- Meslek
- Webmaster
Bağışçı yardımı nedir?
Bu kimselere ekonomik ve sosyal alanda topluma yardım amacı ile devletin hizmetlerini yerine getiren hayır kurumlarına yapılan yardımlara "BAĞIŞ" denir. İki tür bağış söz konusudur: Nakdi Bağış, parasal bağışlara verilen addır. Ayni Bağış ise eşya, hizmet, bedelsiz kullandırma gibi parasal olmayan bağışlardır.
Okula bağış nasıl yapılır?
Bağış yapmak isteyen kişi, sağlığında düzenleyeceği vasiyetname ile herhangi bir malını (taşınır/taşınmaz mallar, bankadaki mevduat ve kıymetler) veya tüm malvarlığını vakfa bırakabilir. Noter huzurunda resmi şekilde yapılabileceği gibi el yazısı ile yazılıp notere teslim etmek sureti ile de düzenlenebilir.
Kızılay yardım parası nasıl alınır?
Kaymakamlık ve Valilikler vasıtalısıyla ya da 168 Nolu Kızılay çağrı hizmetine bağlanarak da başvurular iletilebilir. Kızılay tarafından ailelere yapılacak nakit desteği Ramazan ayı boyunca peyderpey ödenecek. Aileler Kızılay tarafından belirlenecek.
Kızılay yardım parası ne zaman verilecek?
Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, toplam 110 milyon liralık yardımla ramazan faaliyetlerine başlayacaklarını belirterek, "Nakit temelli olacağı için aslında tek bir tuşa basma ile 220 bin aileye bu yardımları ulaştırmış olacağız" dedi.
Hazine yetkilileri, Türkiye Cumhuriyeti'nin Ziraat Bankası ve Merkez Bankası'nda hesabı bulunduğu bildirerek, bağış yapılabileceğini anlattı. T24'ün ulaştığı yetkililer bağış yaparken "Bağış içindir" notunun düşülmesini söyleyerek, "TR280001002533387753665002" no'lu IBAN hesabına para yatırabileceğini kaydetti.
Okul yaptırmak için nereye başvurulur?
Belirlenen kriterler çerçevesinde 12 veya 24 derslikli okul yaptırmak isteyen hayırseverler, İl Milli Eğitim Müdürlüklerine başvuruda bulunarak ayni yardımlarını gerçekleştirebilecek.
Loseve zekat verilir mi?
LÖSEV | Bağış * Fitre, Zekat ve Fidye bağışlarınız doğrudan ailelerimize maddi ve gıda yardımı olarak ulaştırılmaktadır. Başka amaçlar için kullanılmamaktadır. (2022 yılı bir fidye tutarı 40 TL olarak açıklanmıştır.)