Bağışıklık sistemimizin zayıf olduğunu nasıl anlarız?
Özellikle önemsemediğimiz sivilceler, ayaklardaki mantarlar, kasık bölgesindeki kızarıklıklar, saçlı derinin pullanarak dökülmesi, zayıflayan bağışıklık sisteminin habercisi olabiliyor. Geç kapanan yaralar, ihmal edilmeden doktora gidilmesini ve bağışıklık sistemi taraması yapılmasını gerektiriyor.
Bağışıklık sistemi neden vücuda saldırır?
Bağışıklık sistemi neden vücuda saldırır?
Bağışıklık sisteminin çökmesi sonucu vücut enfeksiyonlara karşı savunmasız kalır ve hastalıklara karşı savaşma yeteneğini kaybeder. Bağışıklık sisteminin gerektiğinden fazla çalışması durumunda ise vücut kendi dokularını yabancı olarak algılar ve bu dokulara saldırarak zarar verir.
Bağışıklık sistemi zayıf olanlar ne yapmalı?
Bağışıklık sistemi zayıf olanlar ne yapmalı?
Güçlü bir bağışıklık sistemi için antioksidan kapasitesi yüksek gıdaları tüketmek de yarar sağlar. Semizotu, turunçgiller, ceviz, ıspanak, badem, nar, enginar, brokoli, havuç, kivi, balık, ananas, kuru baklagiller, kuşburnu, zeytin, zeytinyağı, yulaf kepeği ve yoğurt gibi besinler bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
Bağışıklık sistemi neden zayıf olur?
Bağışıklık sistemi eğer özen gösterilmezse her zaman zayıflayabilir. Bağışıklık sistemi stres,dengesiz beslenme,aşırı kilo ve obezite,soğuk hava ,yorgunluk,güneş ışığından az faydalanılması,alkol,sigara,uyuşturucu gibi maddelerin kullanılması ve uykusuzluk gibi nedenlerle zayıflar.
Otoimmün hastalığı neden olur?
Otoimmün hastalığı neden olur?
Otoimmün hastalıkların nedeni tam olarak bilinmemektedir. Fakat genetik ve çevresel faktörlerin ortak bir sonucu olduğu düşünülmektedir. Kadınlarda daha sık görülür. Multipl skleroz ve lupus gibi bazı otoimmün hastalıklar ailesel geçiş gösterir.
Evde bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir?
Evde bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir?
C vitamini iyi bir antioksidan ve iyi bir enfeksiyon savardır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kuşburnu, domates, soğan, yeşilbiber, kırmızı biber maydanoz, tere, roka, brokoli, karnabahar, ıspanak, portakal, limon, mandalina, kivi gibi besinler en güçlü C vitamini kaynaklarıdır.