Editör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Baharatların kokusunu ne verir?
Baharat, yüksek kaliteli paslanmaz çelik bir kap değilse içinde bulunduğu metal kabın kokusunu alır.Gin nasıl yapılır?
Gin nasıl yapılır?Gin, arpa ve buğday gibi tahıllardan elde edilen alkolün ardıç meyvesi başta olmak üzere bitkilerle damıtılmasından elde edilir. Anason, kişniş, mekelotu, meyankökü, tarçın, rezene, turunç kabukları gibi bitkilerle tahıl birlikte damıtılır. Kullanılan bitkiler Gin’in aromasını belirler.
Kök baharatlar nelerdir?
Kök baharatlar nelerdir?Bunlar, karabiber, kırmızı biber, kimyon,kişniş, vanilya ve yenibahar olarak sayılabilir. Tohumdan elde edilen baharatlar; Bitkinin direkt olarak tohumundan elde edilmektedir. Tohum baharatlar olarak, Çemen otu, çörek otu, hardal, kakule ve susamı sayabiliriz.
Kokulu ot ve baharatların tazeliği nasıl anlaşılır?
Kokusunu kaybeden baharat bozulmuş demektir Baharatınız artık ilk günkü gibi kokmuyorsa, aroma vermiyorsa bozulmuş demektir. O baharatı artık kullanmamaya dikkat edin.Baharat bitkileri nelerdir?
Baharat bitkileri nelerdir?Gövdelerinden faydalanılan baharat bitkileri: Zencefil, tarçın gibi. Yapraklarından faydalanılan baharat bitkileri: Nane, kekik, maydanoz, defne,mercan köşk,sumak,dereotu,biberiye,adaçayı gibi. Soğan yapısında olan baharat bitkileri: Mutfak soğanı, sarımsak gibi.
Evde cin nasıl yapılır?
Evde cin nasıl yapılır?Marketten satın aldığımız 70 cl lik votkanın içerisine 1.4 – 2.1 ml arasında cin aroması ekliyoruz. Daha sonra tadını pekiştirmek için 0,1 ml tarçın aroması ilave edilir ve çalkalanmaya başlanır. Böylece cin elde edebiliriz. Cin şeffaf olduğu için herhangi bir renklendirme işlemine de gerek duyulmaz.
Cin temelde tahıllar, ardıç meyvesi, anason, kişniş, melekotu ve kökü, meyankökü, tarçın, rezene, turunç kabukları vb. bitkilerin birlikte damıtılması sonucu oluşan renksiz, pürüzsüz, yoğun aromalı bir içkidir.
Avcar baharat nedir?
Avcar baharat nedir?HAZIR KAYSERİ SUCUK BAHARATI ( AVCAR ) Avcar karışımının içerisinde sucuk için özel karışım normal acılı baharatlar bulunmaktadır. Hemen kıymaya katarak sucuk veya sucuk içi elde edebilirsiniz 100-150 GR BAHARAT 1 KG KIYMA İÇİN TAVSİYE EDİLİR. ARZU EDİLEN KADAR SARIMSAK İLAVE EDİLİR.
5 türlü baharat içinde ne var?
5 türlü baharat içinde ne var?*İçindekiler: Kişniş, Kimyon, Tarçın, Karabiber, Karanfil.
Baharatlar nasıl muhafaza edilir?
Baharatlar Nasıl Saklanmalı?- Baharatlar hava geçirmez kavanozlarda veya baharatlıklarda saklanmalıdır.
- Cam kavanozlar yerine güneş ışığından koruyan seramik kavanozlar tercih edilmelidir.
- Evinizdeki serin ve kuru yer baharat saklamak için en uygun yerdir.
Taze baharatlar nelerdir?
Taze baharatlar nelerdir?İçinde genelde soğan, kişniş, demirhindi, zerdeçal, acı kırmızıbiber, kimyon, çemen otu, toz hardal, karabiber, kakule, zencefil ve karanfil gibi baharatlar bulunur.