Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'nun dijital medya yöneticileriyle yaptığı toplantı oldukça önemli bir adım olarak değerlendirilebilir. Google'ın şeffaf olmayan algoritmasının ve dijital telif yasası beklentisinin yanı sıra Google'ın reklam tekelleşmesi konusundaki endişelerin de dile getirildiği bu toplantı, dijital yayıncıların sesini duyurması ve sektördeki sorunların tartışılması açısından önemli bir platform sağladı.
Bakan Uraloğlu'nun, dijital medya sektöründeki gelişmeleri yakından takip ederek inisiyatif alacaklarını belirtmesi sevindirici bir adım. Bu tür toplantılar ve paylaşılan endişeler, sektörde yaşanan sorunların çözümüne yönelik atılacak adımlar için bir fırsat olabilir.
BTK Başkanı Fatih Sayan'ın da toplantıya katılması, dijital medya sektöründeki sorunların resmi makamlar nezdinde de takip edildiğini gösteriyor. Bu şekilde sektörün sorunlarına çözüm bulunması ve dijital yayıncıların haklarının korunması adına önemli bir işbirliği ortamı oluşturulabilir.
Sonuç olarak, dijital medya sektöründeki gelişmelerin yakından takip edilmesi ve sektör temsilcileriyle yapılan toplantılar gibi adımların sektördeki sorunlara çözüm bulunması adına önemli olduğunu düşünüyorum. Bakan Uraloğlu'nun ve diğer yetkililerin bu konuda inisiyatif alması sevindirici bir gelişmedir.